poze trasee

Trasee

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 4 Aprilie 2017 12:00 - Vineri 14 Aprilie 2017
UNAgaleria, str. G-ral Budisteanu nr. 10

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziţie de sculptură a studenţilor de la Departamentul Sculptură al UAD Cluj-Napoca.

Expoziţia cuprinde o selecţie de lucrări aparţinând studenţilor din toate cele trei cicluri de studii: licenţă, masterat, doctorat.
Lucrările reflectă efortul de constituire al unui limbaj vizual propriu, care să răspundă imperativelor de autocunoaştere şi maturizare în condiţiile mutaţiilor continue pe care le trăieşte contextul artistic local şi internaţional.
În esenţă, expoziţia însumează o serie de căutări care încearcă să rezolve întrebarea: Care este obiectul sculpturii astăzi?, sau Ce este sculptura?. Pe marginea acestor interogaţii încercăm să lansăm dezbateri în cadrul departamentului de sculptură al UAD Cluj şi să stimulăm pe parcursul anilor de studii chestionarea continuă a limitelor limbajului vizual.
Această chestionare este fundamentată atât de gama enormă de materiale, tehnici şi tehnologii de producţie pe care piaţa ni le pune la dispoziţie, cât şi de diversificarea abordărilor conceptuale şi a strategiilor creative cu care secolul XX şi-a lăsat amprenta asupra contemporaneităţii. Toţi aceşti factori impun modalităţi de expunere noi, pertinente şi adecvate.
Astfel, căutările personale ale studenţilor se cristalizează în diverse formate: obiectul construit sau găsit, instalaţie, video, performance, etc. Chestionând, între altele, resorturile figuraţiei, prozaismul abstracţiei pure, limitele structurale ale materialului, consistenţa metaforei şi a procesualităţii, sau implicaţia socială, lucrările acestor tineri reprezintă asumarea unor puncte de vedere care încearcă să se ancoreze în prezent, redefinindu-l în acelaşi timp.

Mai multe detalii: http://www.uad.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 685
Cuvinte cheie: Bucuresti
gabriela

Adaugat in urma cu 1235 zile, 28 Mar. 2017

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 718

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 1 Aug 2020 - 14 Aug 2020
  • Ai ceva de zis?

    .