poze turnul babel traian boldea

Turnul Babel - Traian Boldea

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 26 Septembrie 2012 19:30 - Sâmbătă 6 Octombrie 2012
Anaid Art Gallery

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Programul Work in Progress by Anaid Art Concept Space este destinat artiştilor ce îşi doresc sa expună un proiect în lucru, care nu este încă finalizat, o idee sau o mini-serie de lucrări din cadrul unui program artistic mai amplu. Work in Progress by Anaid Art Gallery nu îşi propune să prezinte o expoziţie în sine, ci mai degrabă un fragment aflat în lucru dintr-un viitor proiect artistic. Work in Progress by Anaid Art Concept Space este o pastilă de artă contemporană pentru o săptămână.

Proiectul Work in Progress „Turnul Babel” semnat de Traian Boldea prezintă un fragment din ampla serie „Agorafobia”. Seria „Agorafobia” cuprinde: Turnul Babel, Arhanghelul Gabriel, Schiţa Bunei Vestiri, Sodoma şi Gomora, Cei Patruzeci de Mucenici din Sevastia, Ioan Botezătorul, Apocalipsa lui Pavel, Necrofobia, Vânătorii, Raiul, Judecata de Apoi.

Agorafobia este definită ca frica de a te afla într-un spaţiu deschis sau în mulţime, în spaţii publice, teama de a părăsi o zonă sigură. „Turnul Babel” reprezintă proiectul cel mai nou al seriei. Lucrările au fost concepute special pentru spaţiul claustrofobic al unei scări interioare, desfăşurându-se pe trei laturi. Primele trei lucrări şi schiţele proiectului, pentru peretele vestic, vor fi prezentate publicului. Aceste lucrări vorbesc de momentul construirii turnului, moment în care mulţimea devine forţa creatoare. Teatrul, muzica, arta, filosofia se împletesc pentru a domina mulţimea. Pe peretele nordic, Traian Boldea, prin intermediul unei singure lucrări va oferi imaginea unei mulţimi pline de vanitate în cadrul căreia virtuţile cardinale sunt omorâte, iar cele teologice sunt alungate. Peretele vestic, încă în stadiu de idee, va prezenta apariţia divinităţii, dărâmarea turnului şi Gradina Parnasului.

Minuţiozitatea lucrului în tuş în peniţă şi ideea mulţimii delirante conturează un proiect de o tenacitate fantastică şi o bogată încărcătură filosofică. În mulţime îi puteţi întâlni pe Platon, Michelangelo, Leonadro, Shakespeare etc., trebuie doar să-i căutaţi atent.

Mai multe detalii: http://www.anaidart.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 995
Cuvinte cheie: Bucuresti
gabriela

Adaugat in urma cu 4223 zile, 26 Sep. 2012

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 809

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .