poze vernisaj dincolo de vis expozitie de pictura suprarealista

Vernisaj "Dincolo de vis" - expozitie de pictura suprarealista

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 22 Februarie 2013 19:15 - Marţi 12 Martie 2013
Bd. Nicolae Balcescu, Nr. 18

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Pe 22 februarie, de la ora 19:00, în foaierul Universității Populare “Ioan I. Dalles” va avea loc vernisajul expoziției “Dincolo de vis”, o nouă colecție de pictură suprarealistă realizată de Elena Calapereanu. Artista se află la cea de-a doua expoziție a sa, după ce, în 2011, și-a făcut debutul pe scena pictorilor români cu expoziția “Între vis și realitate”. Evenimentul de anul acesta va cuprinde și un moment artistic susținut de cunoscutul magician Andrei Teașcă.

“Dincolo de vis”, expoziția la al cărei vernisaj sunt așteptați toți pasionații de pictură, vine ca o continuare firească a primei serii de tablouri suprarealiste, “Între vis și realitate”, realizată de Elena Calapereanu în urmă cu doi ani, sub îndrumarea artiștilor Rodica și Constantin Sultana, la Atelierul de Creație Sultana.

Păstrând aceeași notă personală și dezvoltând, deja, un stil propriu, expoziția de anul acesta aduce în lumina reflectoarelor peste 50 de tablouri realizate în tempera și ulei pe pânză, cu diferite dimensiuni și teme.

”Tablourile pleacă de la experienţe personale. Noutatea constă în încercarea de a face asocieri neobişnuite între obiecte comune. Am recompus în aceste picturi o realitate diferită, care evocă opţiunile subconştientului. Am extras obiectele din sistemul logic al percepţiei şi le-am folosit ca simboluri pentru a pune în discuţie consumerismul, angrenarea omului contemporan în mecanisme sociale, inerţia unor conexiuni false în mirajul virtual”, a declarat Elena Calapereanu.

La vernisaj, cei prezenți vor avea și șansa de a câștiga un tablou realizat special pentru această ocazie de artistă. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și va primi tabloul în cadrul unui moment artistic realizat de Andrei Teașcă, fondator al Teatrului de Magie, al Academiei de Magie și Președintele Federației Române de Iluzionism și Magie.

Accesul vizitatorilor la expoziția “Dincolo de vis” se va face începând din 22 februarie până pe 12 martie, în fiecare zi, între orele 09:00-16:00, la sediul Sălii Dalles, din Bd. Nicolae Bălcescu, Nr.18.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1683
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

streetwisepr

Adaugat in urma cu 2555 zile, 18 Feb. 2013

Adaugat de StreetwisePR

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 65

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
  • Ai ceva de zis?

    .