poze zilele culturii sarbe la bucuresti

Zilele Culturii Sarbe la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 5 Octombrie 2013 - Duminică 6 Octombrie 2013

Categorii: Festivaluri , Alte Evenimente

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si Uniunea Sârbilor din Romania organizeaza in perioada 05-06 Octomobrie 2013 evenimentul "Zilele culturii sarbe".

Timp de două zile, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vor fi organizate spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale sârbești, expoziţii de fotografie, proiecții de filme documentare despre tradițiile și obiceiurile sârbilor din românia și prezentări de carte. Invitații speciali ai evenimetnului sunt Asociația cultural-artisitcă ”Mladost”, orchestra de tamburași ”Temisvarski Spomenari” și fanfara ”Zlatne trube” din Knjazevac, Serbia. În cadrul evenimentului ”Zilele culturii sârbe” va fi vernisată expoziția de fotografie ”Martorii existenței” (Mănăstiri și biserici sârbești din Banat) și expozția de pictura ”Cruce și flori” a artistei Danița Petcov.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 05 octombrie 2013, la orele 13.00 în prezenţa organizatorilor şi oficialităţilor.

Uniunea Sârbilor din România (USR) reprezintă minoritatea sârbă din România care este concentrată mai ales în județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Mehedinți. Uniunea organizează anual mai multe manifestări cultural artisitice printre care un maraton al dansului și cântecului sârbesc (în luna aprilie) și un festival coral (în luna mai). De asemenea, editeaza saptamânalul Nasa reci (Cuvântul nostru) și un trimestrial literar Knjizeveni Zivot (Viața literară). Conform recensământului din 2011 comunitatea numară 18.076 persoane.

Mai multe detalii: http://www.ecomunicate.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 2547 zile, 30 Sep. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
salonul auto bucuresti accesorii

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii

Bucuresti, Bucuresti. 8 Oct 2020 - 18 Oct 2020
noaptea designerilor

Noaptea Designerilor

Bucuresti, Bucuresti. 14 Nov 2020 - 14 Nov 2020
curs masajul balinez cu bete de bambus

Curs: Masajul Balinez cu Bete de Bambus

Bucuresti, Bucuresti. 12 Sep 2020 - 20 Sep 2020
curs tehnica mozaic

Curs tehnica mozaic

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 26 Septembrie 2020
  • Ai ceva de zis?

    .