poze festivalul micului cel mare

FESTIVALUL MICULUI CEL MARE

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 29 Aprilie 2022 09:00 - Duminică 1 Mai 2022
Parcul Tineretului - intrarea Sincai

Categorii: Festivaluri , Jocuri si Concursuri , Petreceri

Numar min/max participanti: 1000/2000

Polul distracţiei de 1 MAI se muta anul acesta în PARCUL TINERETULUI pe PLATOUL SINCAI la FESTIVALUL MICULUI CEL MARE! Petrecem 1 MAI MUNCITORESC tot weekendul, începând de vineri 29 aprilie, până duminica 1 mai, aşa cum se cuvine, cu sute de kilograme de mititei tradiţionali din vita, porc, peste, curcan, sau mici de vânat, stropiţi din belşug cu hectolitri de bere rece!

Cu siguranta ca MITITEII sau MICII sunt o parte importanta a culturii culinare romanesti. Povestea MITITELULUI incepe intr-o taverna din Centrul Vechi al Bucurestiului unde, intr-una din seri, patronul localului ramane fara mate pentru carnati, asa ca decide sa puna compozitia carnatului direct pe gratar, intr-o forma cilindrica mai mica. La carnea de carnat a mai adaugat chimen,cimbru, piper, bicarbonat de sodiu si salpetru. Noul carnat fara invelis va fi denumit MITITEL. Incununarea vine odata cu faptul ca Romania va fi reprezentata la Expozitia Mondiala de la Paris din anul 1889 de catre bucatarul de la taverna unde a luat nastere MICUL si unde MITITEII aveau sa fie vedetele tarii noastre. MITITELUL ajunge cativa ani mai tarziu si in Statele Unite ale Americii, unde a facut furori pe acordurile live ale Mariei Tanase. Un ambasador al Mititeilor a fost si sculptorul Constantin Brancus, care servea produsul multor musafiri de-ai sai din atelierul din Paris, acompaniat demujdei si mamaliga.
Asadar, VEDETELE festivalului din Parcul Tineretului vor fi, cum alftel, MICUL SI BEREA! Si nu oricum, ci pregatiti la metru! MICUL SI BEREA LA METRU!!, pregătiti în toate formele şi pe toate gusturile: MICUL DOLOFAN, MICUL CEL MAI MIC, MICUL CEL MARE, vom vedea cine se va încumeta să-i dovedească!
Şi pentru că la sarbatorirea MICULUI toată lumea trebuie să guste un mic, inventăm şi reţete noi pentru cele mai sofisticate gusturi: mici din peşte sau curcan, mici din carne de vanat! Indiferent de reţetă, regula e clară: micii trebuie stropiţi din belşug cu hectolitri de bere rece!
FESTIVALUL MICULUI CEL MARE de weekendul acesta pregateste vizitatorilor o surpriza URIAȘĂ! Uriașă, pentru ca am pregatit un show pe cinste, unde toata lumea va avea de câștigat!
CONCURSUL DE MÂNCAT MICI !!! PREMII SUBSTANTIALE PENTRU PARTICIPANTI SI CASTIGATORI !!
Pe langa vedeta evenimentului, Micul Cel Mare, va mai puteti infrupta din gratare aromate si mancare la ceaun cu nemiluita, preparate traditionale romanesti, gatite de maestrii nostri bucatari ca la mama acasă, tocanite gustoase la ceaun, papricas si ostropel, tocan de oaie, pomana porcului, tocanita de berbecut, pastramă aromata gătită în toate formele - pastrama de berbecut la gratar, pastrama de oaie la ceaun, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită,toate vor face pereche cu berea rece ca gheata si cu licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
O zona de interes va fi si zona de STREET-FOOD, ce va include varietăți culinare precum: burgeri, hot-dogs, sandwiches, clătite, înghețată, bauturi, cafea, freshuri și bunatati servite din rulote, trucks, standuri si mijloace tipice din care se comercializează street-food, publicul putând astfel să se bucure de o selecție spectaculoasă de bunatati menite să satisfacă și să surprindă dorințele și nevoile vizitatorilor prezenti.
Ospăţul nu va fi desăvârşit fără un desert delicios, iar aici oferta e bogată : placinte-n foi dulci sau sarate, cheesecake și prăjituri cu fructe, cozonaci, turtă dulce pentru cei mici, prajituri si ciocolata de casa, kurtos kalacs, îngheţată, langosi, gogosi si clătite, bubble wafle, miere, dulceturi, siropuri si sucuri naturale, toate, preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale.
Nu vor lipsi cele mai frumoase aranjamente, cadouri si exponate lucrate manual cu multa maiestrie, workshopuri pentru copii, ateliere de creație, ateliere de gătit în aer liber si multe activități interactive pentru cei mici si pentru cei mari.
VA ASTEPTAM ASADAR SA PETRECEM 1 MAI MUNCITORESC INTREG WEEKENDUL, ASA CUM SE CUVINE, INCEPAND DE VINERI 29 APRILIE, PANA DUMINICA 1 MAI!
Intrarea este liberă de dimineaţă şi până seara târziu!!!

Mai multe detalii: https://autenticevents.ro/fest-micului-cel-mare-parcul-tineretului/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1647

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 729 zile, 27 Apr. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .