poze snap
poze snap

SNAP!

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 3 Iulie 2015 20:00
Str. Matasari nr. 32-34

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Teatrul Mignon de vară și Jazz Compass te așteaptă pe 3 iulie, ora 20:00 la premiera spectacolului SNAP! - o fuziune de jazz și step unică în Romania, ce va avea loc in cadrul Bucharest Tap Dance Week, în frumoasa gradină secreta de pe Matasari 32-34. SNAP! Cătălin Milea & IMO featuring Roxanne Butterfly (cu participarea dansatorilor de step Ana Pepine, Adrian Nour și Adrian Strâmtu) Muzica: Cătălin Milea și Imagination Orchestra O operă funk, rock, jazz și improvizație, a cărei muzică se întrepătrunde cu momente spectaculoase de ‘tap dance’ susținute de dansatoarii Ana Pepine, Adrian Nour și Adrian Strâmtu, cu un featuring extraordinar al lui Roxane Butterfly. Un proiect unic în România pe muzică compusă de Cătălin Milea, alături de Imagination Orchestra (IMO).

SNAP este primul spectacol de acest gen în Romania, sub tutela Mignon, cu sprijinul revistei Jazz Compas. Actrița și dansatoarea de step Ana Pepine și saxofonistul Cătălin Milea sunt cei care au imaginat inițial o poveste în care personajele întâlnindu-se întâmplător, dau naștere unui dialog muzical și vizual. Aceasta s-a conturat într-un spectacol extins în care se întrepătrund muzica, step-ul și improvizația.
--------------------------------------------------------------------
Biletele (25 RON) se pot achizitiona de la intrarea la spectacol sau sunând la nr. 0722 737 903
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ana Pepine a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si cinematografica in 2009, lucreaza in Compania de Teatru "Passe-Partout Dan Puric" din anul 2005. In domeniul teatral este foarte activa pe scenele din Romania si strainatate avand la activ numeroase turnee internationale si colaborari cu regizori si parteneri foarte bine cotati. Step-ul este o a doua mare pasiune de-a ei si visul de a dansa step a purtat-o pana in New York, Berlin, Lisabona acolo unde a lucrat cu mari maestri ai acest gen, despre aceasta experienta ea ne spune: “Stepul (tap dance) este una dintre marile mele pasiuni. Pantofii de step sunt un instrument muzical de percutie, mai ales in jazz, dar si in orice alt tip de muzica. Visul meu este sa pot canta cu muzicieni in concerte, iar in teatru sa dramatizez aceasta muzica si sa marturisesc prin ea alaturi de toate celelalte limbaje artistice pe care le folosesc dans, pantomima, cuvant, animatie.”

Saxofonistul Cătălin Milea - unul dintre cei mai activi şi creativi muzicieni de jazz ai generaţiei sale, este un artist apreciat atât ca de interpret sau compozitor. Alumni al prestigioasei Huygens Beurs (grant oferit de guvernul olandez in perioada 2008 -10) și susținut de Fundația Makarov, Cătălin Milea a înregistrat albumele "Re-Bop Unit featuring Dick Oatts" (avand ca invitat unul dintre muzicieni cei mai apreciati din New York, Dick Oatts, lead alto la Village Vanguard Big-Band) și albumul "Something for Now", cu trio-ul de muzică improvizată RAM (Rodriguez/Aksunger/Milea). Saxofonistul a înregistrat și concertat cu diversi artiști/ansambluri ca invitat: European Youth Big-Band (condus de Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet, Eugen Gondi Trio, Re-Bop Unit, Cătălin Milea Hammond Trip.

In prezent, Cătălin Milea poate fi văzut concertând cu Romanian Jazz Collective (un grup dedicat, axat pe compoziții de jazz exclusiv romanesti), Pierre Dunker Quartet, Giovanca, Imagination Orchestra și altele. Muzicieni cu care acesta a colaborat: Carlo de Rosa, Eric Revis, Dick Oatts, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu și mulți alții. Cătălin Milea este și un educator activ, oferind ateliere de lucru și cursuri de măiestrie (Imagination Summer Camp).
El este și redactor-șef al primei reviste românești de jazz, revista Jazz Compas.
Roxanne Butterfly
Dansatoarea de step (tap dance) Roxane Butterfly este un artist de referință în scena de step în ultimele două decade (atat în Statele Unite cat și în Europa). Prima femeie din istoria stepului care a caștigat celebrul Bessie Award (1998), ea reprezintă și o legatură directă cu generația de ‘aur’ a step-ului american. Considerată un artist care împinge limitele formelor artistice, aceasta a fost supranuminta “butterfly” de catre legendarul Jimmy Slyde. Este printre puținele dansatoare din Europa a cărei carieră este recunoscută în America. A primit distincții pentru activitatea ei, precum John Simon Guggenheim Fellowship (2006) și altele. Artistă, femeie, mamă, spirit liber, Roxane Butterfly este și NYFA sponsored artist, Bessie Awardee, John Simon Guggenheim Fellow Choreographer, USArtists International recipient, Meet The Composer grantee, etc.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1596969353888506/

Pret bilet: 25 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1695

Eveniment postat de organizator

mirona iacob

Adaugat in urma cu 3226 zile, 26 Iun. 2015

Adaugat de mignon

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .