poze craciunul in bucate

Craciunul in Bucate

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 12 Decembrie 2014 12:00 - Marţi 23 Decembrie 2014
Parcul Unirii, vis-a-vis de Magazinul Unirea

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Targuri

Festivalul traditiilor culinare de Craciun in lume

Crăciunul în Bucate este festivalul tradiţiilor culinare din întreaga lume. Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare să intrăm în spiritul sărbătorilor de iarnă, casa curată cu miros de brad, proaspat împodobit, familia în jurul mesei pline de bucate dintre cele mai alese, iar cadourile stau la loc de cinste gata, gata să fie desfăcute.

Cu toate acestea ştim că sărbătoarea în sine se învârte în jurul mancării, aşadar am dedicat acest festival tradiţiilor culinare şi obiceiurilor specifice diferitelor ţări.

Sărbătorile de iarnă și mai ales Crăciunul sunt cea mai gurmandă perioadă a anului, când creștinii pregătesc sute de preparate culinare, zeci de mese îmbelșugate în familie, pline cu mâncăruri alese în funcție de poporul și obiceiurile țării sau reginunii din care fac parte.

De la sarmale și pomana porcului la români, la fois gras, “Buche de Noel” și brânzeturi fine la francezi, pudding și curcan la englezi, Panettone, Cotechino şi piciorul de porc Zampone la ialieni, la castane prăjite, mere umplute cu marţipan, varză roşie şi găluşte cu slănină la germani, fructe exotice, fructe de mare și turron în Spania, rață și fondue la austrieci, la salată tabouleh și curcan în Liban, fiecare țară pune pe masă ce are mai bun!

Pe lângă preparatele culinare specifice, creștinii sărbătoresc prin cântec, dansuri și alte obiceiuri care mai de care mai interesante. Dacă europenii sau canadienii împodobesc bradul și îl așteaptă cuminți pe Moș Crăciun, creștinii indieni împodobesc bananieri și copaci de mango, chinezii decorează casa cu lanterne și ghirlande de hartie colorată, iar jamaicanii dansează pe ritmuri de reggae și mănâncă orez.

Să nu uităm de cadourile fără de care sărbătorile nu ar avea farmec. Căutăm tot felul de lucruri frumoase pe care le daruim din suflet şi care ştim cu certitudine ca le vor aduce zâmbetul pe buze şi un placut sentiment de apreciere celor dragi.

Fiind spuse toate acestea, nu ne rămâne decât să vă invităm la Crăciunul în bucate între 12-23 decembrie în Parcul Unirii între orele 12:00-22:00 să gustaţi din belşugul de bucate, să oferiţi cele mai frumoase cadouri celor dragi şi să vă bucuraţi de spiritul Craciunului!

Mai multe detalii: https://craciunulinbucate.wordpress.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3372
Cuvinte cheie: eveniment , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

dinu alexandra

Adaugat in urma cu 3405 zile, 02 Dec. 2014

Adaugat de andra1

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .