poze festivalul deltei
poze festivalul deltei

Festivalul Deltei

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 12 Aprilie 2014 10:00 - Duminică 13 Aprilie 2014
Parcul Lumea Copiilor din Tineretului

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Targuri

Atmosferă, obiceiuri, preparate tradiționale din pește doar la Festivalul Deltei – Scrumbia.

Prima ediție a Festivalului Deltei – Scrumbia va avea loc pe 12 și 13 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Festivalul aduce Delta în București, cu tot ce are mai prețios: produse tradiționale, obiceiuri și oamenii locului, care își vor dezvălui secretele despre rețetele locale, parte din patrimoniul imaterial românesc.

Sâmbătă și duminică, tone de pește vor fi preparate după rețete tradiționale de bucătărese venite special din Deltă pentru a da mâncărurilor savoarea specifică zonei. Vizitatorii pot alege să guste unul sau mai multe preparate: scrumbie de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește preparate din diferite sortimente, conform rețetelor dobrogene (somn, fitofag, crap, știucă), chifteluțe de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salată de icre de crap de Dunăre, pregătite cu ceapă și lămâie.

În plus, cei care vor participa la acest festival pot servi sau cumpăra pește marinat, un preparat sănătos și hrănitor, care poate fi servit în orice moment al zilei și poate fi inclus în orice dietă.

Între orele 10.00 si 22.00, vizitatorii vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă, într-un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. Întreaga familie se poate bucura de atmosferă, preparate gustoase si sănătoase și de invitații speciali, în cele două zile de eveniment.

Festivalul reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, parteneri : Heineken și Coca-Cola. Intrarea este gratuită. Pentru detalii suplimentare despre Festivalul Deltei:

E-mail : contact@festivaluldeltei.ro
Tel : 0731 125 299
www.festivaluldeltei.ro
Facebook: www.facebook.com/festivalul.deltei

Mai multe detalii: http://festivaluldeltei.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 840

Eveniment postat de organizator

nicoleta

Adaugat in urma cu 1990 zile, 09 Apr. 2014

Adaugat de nikko_sim

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
workshop de comunicare organizationala

Workshop de Comunicare Organizationala

Bucuresti, Bucuresti. 20 Sep 2019 - 21 Sep 2019
curs de leadership si inteligenta emotionala eq

Curs de Leadership si Inteligenta Emotionala EQ

Bucuresti, Bucuresti. 25 Sep 2019 - 26 Sep 2019
teatru pentru copii

Teatru pentru copii

Bucuresti, Bucuresti. 22 Sep 2019 - 22 Sep 2019
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .