poze festinvleac

FESTINVLEAC

Bucuresti , Bucuresti. Joi 27 Octombrie 2022 09:00 - Duminică 30 Octombrie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Că îi spunem DOVLEAC, BOSTAN SAU TĂRTĂCUŢE, cu forma lunguiaţă sau bombată, dulce sau sărat, copt sau în preparate cu siguranţă DOVLEACUL este vedeta fiecărei toamne târzii, adevărat răsfăţ pentru papilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea noastră. Noi vă aşteptăm la MAREA DOVLECEALĂ în Parcul IOR (zona Biserica de lemn Maramureşeană) în perioada 27 – 30 octombrie, la “FESTINVLEAC”, un FESTIN TOMNATIC cu preparate CU ŞI DESPRE DOVLEAC, cu expoziţii şi decoruri de toamnă, ateliere de sculptat dovleci pentru copii, părinţi şi bunici şi multe alte surprize! Avem totuşi şi o veste de-a dreptul îngrozitoare: dovleacul nostru este simbolul şi personajul principal al sărbătorii de Halloween care acuşi ne bate la uşă, în noaptea de 31 octombrie, dar noi, cu ajutorul tuturor celor prezenţi îi vom scobi şi ilumina şi-i vom pune la vedere pentru a alunga spiritele rele, iar lui BAU BAU îi vom pregăti nişte specialităţi cu cel mai aprig usturoi.

Mii de Dovleci uriaşi, plăcinte aburinde şi felii de bostan coapte în cuptor ce amintesc de serile de toamnă petrecute la bunici, dovleac gigant pregătit sub toate formele și desigur în multe produse a cărei bază o reprezintă dovleacul: prăjituri de casă cu dovleac, alivenci cu dovleac, poale’n brâu cu dovleac, cea mai mare plăcint[ cu dovleac, dulceaţă de dovleac, mii de sărmăluţe pregătite în dovleac, rață în dovleac, tartă cu dovleac, acestea fiind doar câteva dintre preparatele cu care se vor putea delecta iubitorii legumelor de toamnă.
Iar VEDETELE “FESTINVLEAC”-ului vor fi cu siguranţă cea mai mare plăcinta cu dovleac, precum şi dulceaţă uriaşă de dovleac, pregătită în văzul lumii, în ceaunul imens ce va emana miresme tomnatice de dovleac copt, mere şi scorţişoară, cele mai bune preparate din Capitală în acest sfârşit de săptămână, numai bune de degustat pe loc sau de luat acasă.
Pentru participanţi, organizatorii au pregătit şi standuri cu mâncare tradiţional românească, grătare, dar şi zone cu fructe, legume, zacusca şi gemuri bio. Mustul făcut pe loc şi vinul proaspăt vor fi din abundenţă şi vor acompania toate preparatele delicioase realizate în cadrul festivalului. Bineînţeles nu vor lipsi produsele tradiţionale precum pastramă de berbecuţ la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, precum şi brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiţionale la brânzeturi fine, ca să fie pentru gusturile tuturor, bulz şi brânzeturi de tot soiul.
La loc de cinste vor fi şi preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile.
Toate acestea vor fi pregătite şi pentru a putea fi luate şi acasă pentru masa de weekend, așa cã ia-i cu tine pe toţi cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile la FESTINVLEAC – MAREA DOVLECEALA ÎN IOR.
VĂ AŞTEPTAM CU DRAG, DE JOI PÂNĂ DUMINICĂ, ÎN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCUREŞTI, lângă Biserica Maramureşeană!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2983
Cuvinte cheie: Festival , Targ , dovleac , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 520 zile, 25 Oct. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .