poze festivalul baclavalei si al dulciurilor orientale

FESTIVALUL BACLAVALEI ŞI AL DULCIURILOR ORIENTALE

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Iulie 2022 09:00 - Duminică 17 Iulie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

FESTIVALUL BACLAVALEI ŞI AL DULCIURILOR ORIENTALE, vă invită în PARCUL IOR (Biserica Maramureşeană), weekendul acesta, 15 – 17 iulie, într-o minunată şi delicioasă călătorie orientală, cu renumitele dulciuri arabeşti.Între toate dulciurile, baclavaua e... unul dintre cele mai dulci! Pe bune! Chiar faci fluturi în stomac de la atâta dulce, arome și combinații uimitoare. Știe orientul să ne dea lecții de pasiune!

Am organizat pentru toţi cei prezenţi o selecţie de produse autentice, de gusturi fine, de savori intense şi neaşteptate, o colecţie captivantă şi rafinată de deserturi orientale.
Vă așteptăm cu cataif cu caimac de lapte servit fistic buzo, cataif cu nucă și cataif cu fistic, însiropat cu apă de trandafiri. Nu vom uita de vedetele festivalului, bacaclavalele şi sarailiile cu fistic, baclava cu vișine dulci acrișoare, făcute din cele mai bune ingrediente, va exista sigur o opţiune pentru toată lumea! Savuraţi aroma dulciurilor orientale şi vă veţi simţi purtaţi într-o lume de basm, o lume de poveste născută la marginea nisipului.
Şi ca să echilibrăm balanța venim înaintea dvs cu preparate sărate, renumitul Suberek (Turco tătar), cu carne de vită și oaie, cu condimente turcești, iar pentru copii cu piept de pui şi de post cu varză nouă ușor picantă sau spanac cu brânză. Toată bucătăria orientală va fi la o “îmbucătură” distanță, şi suntem convinşi că veţi afla şi ceva secrete “la cald: despre aceste preparate excepţionale.

Parada orientală va fi susţinută şi alte zeci de preparate autentice, tradiţionale de la delicioase preparate la grătar, fripturi și mâncăruri la ceaun, preparate de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere... din belșug, dar şi preparate ce fac cinste gustului tradiţional românesc: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ şi oaie la grătar şi ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie.
Festivalul va fi întregit de un târg tradiţional românesc cu produse naturale, produse bio şi organice, făurite de mâini dibace în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale.
Intrarea este liberă, să aveți poftă!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1366

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 624 zile, 14 Iul. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .