poze festivalul frigaruilor

FESTIVALUL FRIGĂRUILOR

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 24 Iunie 2022 10:00 - Duminică 26 Iunie 2022
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

Nu ştim cine a inventat frigăruile, dar bine le-a făcut! Că se numesc skewers, souvlaki, șiș kebab ori satay contează mai puțin. Important este că le vom ridica la rang de artă la FESTIVALUL FRIGĂRUILOR, weekendul acesta în Parcul IOR. Un festival excepţional, al gusturilor şi culorilor nenumărate, o promisiune a unei experiențe culinare inedite, o poveste a pasiunii pentru cărnurile gătite “de-adevăratelea” vă aşteptă weekendul acesta în Parcul IOR, la FESTIVALUL FRIGĂRUILOR.

De vineri, 24 iunie, şi până duminica, 26 iunie, vă vor întâmpina maeştri bucătari îmbrăcaţi în ii tradiţionale româneşti, şi domniţe bucătărese iscusite cu coronite împletite din sânziene, aşa cum este tradiţia în SĂRBĂTOAREA SÂNZIENELOR, ce vor “defila” în fata vizitatorilor cu un show culinar, mii de frigărui colorate şi înmiresmate din cărnuri fel de fel: frigărui din muşchiuleţ porc, frigărui de pui, berbecuţ, asortate toate cu legume proaspete, cu porumb, ardei, ceapa albă sau roşie, ciuperci după gustul fiecăruia.
O adevărată paradă a frigăruilor, preparate pe ţepuşe sau săbii, vor face deliciul publicului, într-un cadru de sărbătoare, în toate formele și pentru toate gusturile. Iar după ce pofta va fi împlinită, toți cei ce trec pragul festivalului vor fi serviți cu un desert delicious, plăcinte mici cu cremă de vanilie și dulceață de cireșe amare!
Savoarea bucatelor autentice, gustul tradiţional românesc va fi întregit de preparate inedite şi produse tradiţionale, naturale, produse bio şi organice, făurite de mâini dibace în fermele şi gospodăriile româneşti, de la muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame și cârnați, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte și cozonaci, până la dulcețuri și produse apicole, băuturi tradiționale și vinuri autohtone, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale. O gamă variată de bunătăți din care aveți ce alege, o sărbătoare de gusturi şi arome!
Vizitatorii se vor putea răsfăţa cu bucate alese, delicioase preparate la grătar, fripturi și mâncăruri la ceaun, preparate pregătite de maeștri bucătari ce vor încinge și grătarele de la primele ore ale dimineții: sute de mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu bere... din belșug, dar şi preparate ce fac cinste gustului tradiţional românesc: tocănite gustoase la ceaun, papricaş şi ostropel, tocană de oaie şi sloi, pomana porcului, tocăniţă de berbecuţ, pastramă aromată gătită în toate formele – pastramă de berbecuţ şi oaie la grătar şi ceaun, cotlete de berbecuţ la grătar, pastrama în bere la tigaie.
Accesul este gratuit!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1351

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 643 zile, 24 Iun. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 151

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .