poze  festivalul mucenicilor in parcul national din bucuresti 4 9
poze  festivalul mucenicilor in parcul national din bucuresti 4 9 poze  festivalul mucenicilor in parcul national din bucuresti 4 9

"Festivalul Mucenicilor" in Parcul National din Bucuresti, 4 - 9

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 4 Martie 2016 10:00 - Miercuri 9 Martie 2016
PARCUL NATIONAL sector 2

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

SHOW GASTRONOMIC DE PRIMĂVARĂ, WEEK-ENDUL ACESTA, LA “FESTIVALUL MUCENICILOR” DIN PARCUL NATIONAL. MUCENICI MOLDOVENESTI SI MUNTENESTI IN DIFERITE FORME, MICI , MARI SI URIASI

Te aşteptăm începând de vineri, 4 martie, pentru a da împreună startul celui mare festival al Mucenicilor organizat în Bucureşti!
Potrivit traditiei, gospodinele prepara mucenici, care pot fi pregatiti ca o prajitura din aluat de cozonac cu miez de nuca si miere sau in forma cifrei opt. Mucenicii pot fi facuti si in chip de om cu nas gura si fara ochi in memoria celor adormiti sau in alte forme: porumbei, albinute, soare ,harta Romaniei.
Am invitat cele mai iscusite gospodine din Bucovina la târgul organizat in PARCUL NATIONAL, ce vor pregati pe loc mucenici tradiţionali moldoveneşti, cu multă miere şi miez de nuca. Aşteptam bucureştenii să guste din bucatele tradiţionale şi să pătreze tradiiţiile româneşti pentru ca şi copiii noştri să se poată bucura de ele.
Special pentru acestă ediţie a târgului din PARCUL NATIONAL vom realiza mucenici uriaşi în forma specială în chip de om, chipul taranului roman de 1 metru înalţime şi 0,80 m lăţime şi alţi mucenici în forme speciale (porumbei, albinute, harta României,cifra 8 ) conform traditiei.
Şi pentru că vom asista la un eveniment dedicat în exclusivitate mucenicilor, am invitat gospodine iscusite din Muntenia, care vor pregăti mucenici adevăraţi munteneşti. Vom fierbe dis de dimineaţă mucenici munteneşti într-o oală de 500 l, pentru care vom folosi nu mai puţin de 50 kg de făină, 3 kg. de nucă, 10 kg de miere şi tot atâtea de zahăr, 20 kg de lămâi şi 2 kg de scorţişoară.
Alţi 20 000 de mucenicii moldoveneşti vor fi copţi într-un cuptor cu bandă, pentru care gospodinele vor încropi sute de kg. de făină, zahăr, zeci de litrii de ulei si sute de litrii de lapte, 25 kg de unt, sute de ouă, si nu mai putin de 200 kg miez de nucă, 80 kg. miere şi 5 kg lămâi.
Pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul românilor, gospodinele vor turna zeci de mii de păhărele de vin, asa cum cere şi obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palinca, dupa priceperea fiecaruia.
Tot la târg veţi putea gusta din vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldeveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză. Toate preparatele conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.
Pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primle ore, dar nici berea, care va curge din belşug. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, copată în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”!
Iar pentru doamnele şi domnişoarele prezente la festival sute de cadouri dulci şi cadouri numai bune de luat acasă, pentru 8 martie, de Ziua Femei.
Festivalul este deschis din 4 martie, si pana miercuri, 9 martie.
Vă aşteptăm cu drag !!!

Mai multe detalii: http://www.visionimprove.ro/festivalul-mucenicilor-in-parcul-national-din-bucuresti-4-9-martie-2016/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2946

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 2969 zile, 04 Mar. 2016

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 133

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .