poze festivalul vin la peste

FESTIVALUL "VIN LA PESTE"

Bucuresti , Bucuresti. Joi 20 Octombrie 2022 09:00 - Duminică 23 Octombrie 2022
PARCUL TINERETULUI- PLATOUL SINCAI

Categorii: Festivaluri , Petreceri , Targuri

Numar min/max participanti: 0/1000

A venit timpul să îi răsfăţăm și pe cei care sunt fani PEȘTE ŞI VIN, aşa că vino în perioada 20 – 23 octombrie în PARCUL TINERETULUI (PLATOUL ŞINCAI) DIN BUCUREŞTI la FESTIVALUL “VIN LA PESTE”, un eveniment PEȘTE aşteptări! Festinul gastronomic va cuprinde cantități impresionante de peşte! Zeci de sortimente de pește și preparate din pește, peste 10.000 de porții de pește vor fi pregătite de cei mai iscusiți bucătari la cel mai mare târg al peştelui de toamnă din Parcul Tineretului! Vom descoperi şi bucuria de a degusta, învăţa despre vinuri minunate, produse la cramele din toate regiunile viticole ale României, vom învăţa asocierea interesantă a fiecărui preparat cu vinul lui potrivit.

Vedetele la FESTIVALUL “VIN LA PESTE”, vor fi ciorba de peşte, saramura de caras, saramură de crap, plachia de păstrăv, crapul rondele prăjit, crap întreg la grătar, caras întreg la grătar, iar la grătar vor sfârâi scrumbia, păstrăvul, macroul, dorada, bibanul de mare şi multe alte delicatese.
Prăjit sau la grătar, cu mămăliguță și usturoi, în plăcinte, crochete, mici, în chifteluțe sau sărmăluțe, cu usturoi sau cu lămâie, peştele va fi este vedeta acestui festival de toamna, aşadar ia-i cu tine pe toţi cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 4 zile la FESTIVALUL “VIN LA PESTE”, în Parcul Tineretului din capitala, de joi, 20 octombrie, până duminica 23 octombrie, unde vestiţi producători şi bucătari ne vor răsfăţa papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se va mai putea găsi peşte proaspăt, zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă. Încingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână şi vă îmbiem cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită, pastramă la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguţa, cotlete de berbecuţ la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun. Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii”, şi tot aici veţi avea parte de deserturi savuroase, clătite şi gogoşi, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Vă aşteptăm cu drag pentru un sfârşit de săptămână savuros! În Parcul Tineretului, intrarea de la Platoul Șincai!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 4135
Cuvinte cheie: Targ , gastronomie , peste , vin , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 552 zile, 16 Oct. 2022

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .