poze festivalul de film rusesc kino din nou la bucuresti

Festivalul de film rusesc Kino+ din nou la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Luni 28 Mai 2012 - Duminică 3 Iunie 2012
Kiselef 3

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Universitatea din Bucuresti, Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania si Asociatia "Reteaua de cultura" anunta lansarea Saptamanii premierelor rusesti pe marele ecran din Bucuresti (28 mai – 3 iunie 2012), cea de a doua etapa a Festivalului de film rusesc Kino+, aflat la cea de a II-a editie

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român, va avea loc în data de 28 mai 2012, începând cu orele 19.00 și va cuprinde gala de premiere a Concursului studențesc de subtitrări pentru filmele implicate în proiect, precum și vizionarea filmului Ultimul canton (2010), o producție a studioului cinematografic Rock films în regia lui Aleksei Ucitel care s-a bucurat de numeroase distincții și nominalizări la prestigioase festivaluri de profil din întreaga lume.
În deschidere vor lua cuvântul reprezentanți la vârf ai Universității din București, ai Comunității Rușilor Lipoveni din România, ai Ambasadei Federației Ruse la București, precum și președintele juriului, prof. univ. dr. Antoaneta Olteanu, directorul Departamentului de Filologie Rusă şi Slavă al Facultății de Limbi și Literaturi Străine.
Invitați la ceremonie sunt reprezentanți ai Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, ai Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ai Departamentului pentru Relații Interetnice, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar bucureștean, persoane publice din diverse domenii de activitate, actori, regizori, pasionați de cultura rusă și film, studenți și elevi.
Gala de premiere a Concursului studențesc de subtitrări va dezvălui topul clasamentului celor 54 echipe finaliste de studenți ai Universității din București care au lucrat la traducerea filmelor ruseşti artistice şi de animaţie implicate în proiect. Premiile sunt oferite de Universitatea din Bucureşti, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Institutul Cultural Român şi Ambasada Federaţiei Ruse în România.
Proiecţia filmului Ultimul canton va da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din România. În fiecare seară, timp de o săptămână, publicul bucureştean va avea acces gratuit la creaţii ale unei şcoli cinematografice cu tradiţie ce se bucură de prestigiu în întreaga lume.

Mai multe detalii: http://www.jurnaldebucuresti.com

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 2919 zile, 28 Mai. 2012

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .