poze festivalul kinodiseea 2013 la bucuresti

Festivalul KINOdiseea 2013 la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 15 Noiembrie 2013 - Miercuri 20 Noiembrie 2013

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

In 2013, KINOdiseea se va desfasura între 15 si 20 noiembrie in trei cinematografe din Bucuresti.

KINOdiseea este primul festival de film pentru copii, organizat în România după anul 1989. Prin KINOdiseea, Bucureştiul s-a alăturat marilor metropole ale lumii (New-York, Chicago, Londra, Berlin) care găzduiesc festivaluri similare și înțeleg importanța educației celor mici prin intermediul artelor vizuale.

Peste 25 000 de persoane au participat la acest eveniment, la cele patru ediții organizate. KINOdiseea este un spațiu în care cei mici descoperă magia filmului și își dezvoltă imaginația și creativitatea, iar cei mari învață să fie din nou copii. Dorim să celebrăm și încurajăm unele dintre cele mai bune filme pentru cei mici, în cele două secțiuni ale festivalului – Competiția, destinată producțiilor noi din întreaga lume, în premieră națională în România, premiate la festivaluri importante precum Berlin sau Toronto, ce abordează subiecte accesibile, inspiraționale, educative și motivaționale pentru publicul de-o șchioapă. Secțiunea Retrospectivă reunește filme care au reprezentat bucuria generațiilor vechi și merită urmărite de cei mici împreună cu părinții sau bunicii.

La finalul proiecțiilor, copiii sunt încurajați să intre în dialog cu realizatorii filmelor, regizori, actori, producători invitați la festival sau cu psihologi și critici de film, în dezbateri despre înțelesul și morala filmului urmărit, pentru a pătrunde tainele marii arte și mijloace de narațiune, cinematografia.
La KINOdiseea, cei mici învață și despre munca din spatele realizării unei pelicule, în cadrul unor ateliere interactive de educație audiovizuală (actorie, montaj, efecte speciale, scenografie, costume de film etc.) de la profesioniști în domeniu, din România sau de la Hollywood, precum Andi Vasluianu, Clara Vodă, Bogdan Dumitrache, Andrei Dăscălescu, Jor Van Kline, etc.

Premiul de Cel mai bun film este acordat de juriul format din copii, iar toți copiii care vin la film au ocazia să-și voteze preferatul căruia i se va acorda Premiul publicului. Copii, părinți, realizatori de film și personaje de poveste se reunesc în fiecare an la balul mascat unde oricine poate fi cine își imaginează.

Mai multe detalii: http://www.kinodiseea.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3809 zile, 24 Oct. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .