poze festivalul minimest 2014 la cinema studio

Festivalul Minimest 2014 la Cinema Studio

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 3 Octombrie 2014 - Duminică 12 Octombrie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Nici bine nu a inceput gradinita ‒ sau scoala, dupa caz ‒ ca prichindeii au parte, in primele zile de octombrie, de un nou prilej de relaxare si destindere: intre 3 si 12 octombrie, Festivalul de Film de Animatie Anim’est ii invita pe cei mai mici iubitori ai animatiei in cinematografe.

Sectiunea speciala Minimest pregateste, la cea de-a noua editie a festivalului, o serie de proiectii, activitati interactive si ateliere menite sa le infatiseze celor mici, prin intermediul animatiei, o multime de lumi posibile.

De vineri pana duminica, in cele doua weekenduri ale festivalului (3-5 si 10-12 octombrie), o serie de proiectii ale unor filme de animatie recunoscute si indragite, si altele proaspat iesite din studiouri celebre, ii asteapta pe cei mici in numar mare, in cinematografele Elvira Popescu si Studio. Accesul adultilor nu este, nicidecum, interzis!

Pim si Pom, marea aventura ( r. Gioia Smid), animatia de lungmetraj olandeza da startul proiectiilor din cadrul Minimest ‒ o poveste despre prietenia dintre doua pisici, Pim cea aventuroasa si Pom cea prudenta. Un alt lungmetraj al sectiunii este Mama mea este in America si l-a intalnit pe Buffalo Bill, o animatie 2D despre familie, generozitate si usurinta cu care copiii isi fabrica scenarii pozitive. O dragalasa albinuta cu ochii mari si verzi vine sa zumzaie, la Anim’est, o poveste despre prietenie si loialitate: Albinuta Maya – Filmul, animatia in regia lui Alexs Stadermann completeaza lista de lungmetraje dedicate celor mici.

22 de scurtmetraje de animatie ce vor fi proiectate in trei calupuri separate intra, anul acesta, in competitia pentru trofeul Minimest. Dupa ce a castigat premiul publicului la Annecy, soseste la Bucuresti animatia franceza cu papusi Tigaia lui Anatole (r. Eric Montchaud), despre micutul Anatole si misterioasa tigaie pe care o cara, mereu, dupa el. Un alt deliciu al programului de scurtmetraje este animatia 3D CGI SNAP (r. Thomas G. Murphy). Acestora li se adauga si alte titluri atragatoare: Capitanul curajos (r. Katrina Mathers, Graeme Base), animatia australiana ce ii poarta pe micuti intr-o calatorie imaginara alaturi de Will si prietenul sau, un motan, Ahco si drumul spre casa (r. Soyeon Kim), co-productia Coreea-SUA ce propune un alt tip de calatorie, induiosatoare, a unui pui de elefant in cautarea mamei sale, sau animatia 3D La si Mi (r. Christophe Defaye, Olivier Defaye) ce vine sa ilustreze o intalnire la jumatatea drumului dintre La, baietelul timid, si Mi, fetita fara prieteni.

Sectiunea speciala Ţara invitata: Danemarca pregateste, de asemenea, o serie de lungmetraje de animatie pe gustul celor mici: Marco Macaco (r. Jan Rahbek), despre rivalitatea dintre Marco si Carlo, in incercarea de a o cuceri pe frumoasa Lulu, Peste mari si tari (r. Esben Toft Jacobsen), despre calatoria iepurasului Johan in cautarea mamei lui, si Freddy, fata de broscoi (r. Peter Dodd), despre un numar de circ pe care pustiul Victor incearca sa il puna la cale in pofida piedicilor pe care i le pune tachinatorul cu fata de broasca, Freddy.

Acestora li se adauga proiectiile speciale semnate Jacques-Rémy Girerd, invitatul special la cea de-a noua editie Anim’est, si produse de celebrul studio francez Folimage: Profetia broastelor si Mia si Migou. Un program special marca Girerd vine in completarea sectiunii: Misterele planetei mele, noua povestiri cu mesaj ecologic, care explica misterele Pamantului in mod poetic si amuzant, pe intelesul copiilor mici si foarte mici.

Alte sectiuni ale festivalului bifeaza, si ele, proiectii de care cei mici de pot bucura cot la cot cu adultii: Minuscule: Valea furnicilor pierdute, o animatie franceza 3D proiectata in cadrul Animash, in afara competitiei, precum si animatiile inscrise in competitia de lungmetraj Lisa Limone si Maroc Orange; o idila furtunoasa, un musical animat 3D si Baiatul si lumea (r. Alê Abreu).

Intre proiectiile de filme din cadrul Minimest, micutii vor fi invitati sa participe la o serie de activitati interactive si educationale in prezenta trainerilor de la asociatiile Creative Arts si Da’DeCe. Temele acestor ateliere se vor alinia subiectelor filmelor vizionate, scopul lor fiind de a intregi experienta cinematografica, de a servi drept prilej de socializare si de a le prezenta, copiilor, franturi din culisele animatiei.

In plus, in timpul sapamanii, intre 6 si 10 octombrie, in cadrul unui workshop de animatie cut-out, 12 copii cu varste intre 8-12 ani vor avea posibilitatea sa-si creeze propriile filmulete avand ca pesonaje principale cladiri realizate din hartie decupata, urmand tema festivalului - Re:Animating Bucharest. Trainerul acestui workshop este Ion Arama, absolvent al Facultatii de Regie Film la UNATC Bucuresti si participant la prima editie a Animation Worksheep - 2011.

Scurtele animatii rezultate in urma workshopului vor putea fi urmarite pe marele ecran in cadrul Galei de Inchidere a festivalului, gazduite de Cinema Elvira Popescu, sambata, 11 octombrie 2014, de la ora 19:00.
Cat costa?
Biletele pentru proiectiile din sectiunea Minimest, in valoare de 7 lei.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Pret bilet: 7 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1158
popadriana

Adaugat in urma cu 3467 zile, 30 Sep. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .