poze targ de sanziene
poze targ de sanziene poze targ de sanziene

Targ de Sanziene

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 21 Iunie 2013 10:45 - Duminică 23 Iunie 2013
Muzeul Taranului Roman, Str. Monetariei

Categorii: Festivaluri , Targuri , Alte Evenimente

Targ de Sanziene SANZIENELE plutesc in aer sau umbla pe pamant in noaptea de 23 spre 24 iunie, canta și danseaza, impart rod holdelor, tamaduiesc bolnavii si apara semanaturile de grindina. PiataTaraneasca si Mester(Esti)! O rganizeaza cu aceasta ocazie Targul de Sanziene, desfasurat in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, sos. Kiseleff nr.3, in perioada 21-23 iunie 2013. Intrarea este libera !

De dimineța pana seara, in curtea interioara a Muzeului vor fi: targoveti si artizani, dulciuri si podoabe, obiecte vechi si ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.
Vor fi prezenti, cu multe si felutrite mestereli: iconari, cioplitori in lemn, tesatoare, ceramisti, tineri artizani hand made, cusatorese, impletitoare etc.

Negustorii de antichitati aduc de prin satele si targurile de profil tesaturi, mobilier, carte, ceramica, obiecte specifice unei gospodarii taranesti, patefoane, ceasuri, gravuri si felurite obiecte de arta. Colectionarii sunt asteptati, ca de fiecare data, cu diverse obiecte si povestile lor. Ii veti regasi in curtea interioara, cu mobilier si antichitati taranesti si pe Aleea Samurcas, unde vor recreea atmosfera Bucurestiului de altadata !

Se pot targui: prajituri traditionale, miere ecologica si produse apicole din Maramures, CozonacDomnesc si CozonacBujor, placinte intinse de Turnu, halvita si ciocolata de casa din Banat, branzeturi, dulceturi, siropuri si zacusti traditionale din Arges, kurtosKalacs din secuime, turta dulce si covrigi de la Pitesti si alte bunatati. La fata locului, pentru pofticiosi, preparatele romanesti la ceaun se servesc cu lipie damboviteana.

Copiii incepand cu varsta de 4 ani, impreuna cu prieteni, parinti si bunici sunt asteptati sa participe la diverse ateliere de creativitate : unde vor invața sa picteze pe sticla, pe lemn, vor coase ,croi, inova, modela, povesti, vor interpreta personaje, vor redescoperi lumea povestilor si personajelor, vor realizajucandu-se cadouri pentru cei dragi sau obiecte de decor vesele, asa cum copilaria este! Mai multe detalii despre ateliere pe: https://www.facebook.com/AteliereleDeCreatieMesterEsti

Mai multe detalii: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/targ-de-sanziene-ro.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1793

Eveniment postat de organizator

piata taraneasca

Adaugat in urma cu 3902 zile, 20 Iun. 2013

Adaugat de Piata5267

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 57

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .