poze de florii hai la scrumbii in parcul national din sectorul 2 bu

De Florii HAI la SCRUMBII!!! În Parcul Naţional din Sectorul 2 Bu

Bucuresti , Bucuresti. Joi 6 Aprilie 2017 10:00 - Duminică 9 Aprilie 2017
Amfiteatrul Mihai Eminescu: Parcul National Lia Manoliu, Bd-ul Basarabia

Categorii: Festivaluri , Targuri

Toţi amatorii de peşte şi nu numai sunt aşteptaţi în perioadă 6 - 9 aprilie 2017 in Parcul National la "Tradiţii de Florii şi Ospăţ cu Scrumbii", cel mai mare FESTIVAL destinat consumului de peşte şi gurmanzilor din Capitală!

SURPRIZA şi VEDETA festivalului va fi scrumbia, trufandaua sezonului, peşte rafinat şi extrem de sănătos ce va fi prezent în toate zilele festivalului sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramra, afumată sau marinată! Peste 10 000 DE SCRUMBII vor fi prezente la acest târg şi vor fi pregătite în diverse modalităţi, gata să resfete papilele tututror participanţilor.
Fiind a doua mare dezlegare la peşte din Postul Paştelui şi o mare sărbătoare creştină, Floriile, organizatorii vor pregătii pentru toţi sărbătoriţii şi nu numai cantităţi uriaşe de peşte, pentru toate gusturile: păstrăv, scrumbie de Dunăre, ştiuca, macrou, file de crap, doradă, chefal sau saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, salate de icre de crap, ştiucă, şprot marinat şi sărat. Alte preparate inedite: paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, raci, tentacule de caracatiţă, tone de raci, rechin, peşte spadă şi scoici midii şi rapăne ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane sau la ceaun. Nimeni nu vă pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, vor mai fi şi zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.
Nu vor lipsi nici produsele de post, dar şi alte bunătăţi pentru pofticioşi: dulciuri, brânzeturi, afumături, pâine de casă şi plăcinte dar şi decoraţiuni şi articole de artizanat.
Iar pentru cei ce îşi sărbătoresc onomastica şi pentru gurmanzi vom pregăti tocăniţă de miel la ceaun, preparate din vânat, mititei şi cărnuri ce vor sfârâi pe grătare dis de dimineaţă.
Sâmbăta dinaintea Floriilor mai este numită și Sâmbăta lui Lazăr zi în care se face pomenirea morților. Legenda spune că Lazăr ar fi murit de poftă unor plăcinte le care i le făcea mereu mama lui, şi nu a avut timp să le facă din cauză să torcea. Astfel că în Moldova există tradiția că în această zi să nu torci și să faci plăcinte de post pe care să le împărți de sufletul celor adormiți.
Cu ocazia acestei zile speciale având în vedere că sfânta sărbătoare a Paştelui este aproape, vor face la faţa locului poale-n brâu de post și venim pregătiți cu un cozonac domnesc uriaş de 1METRU și de minim 40 de KILOGRAME, la care gospodinele vor munci de zor o zi de dimineață până seara. Și o pască uriașă de 1METRU PE 1METRU care va cântări 25 DE KILOGRAME umplută cu brânză și împletită cu multă măiestrie aşa cum fac gospodinele acasă pentru noaptea de înviere.
Intrarea este liberă de dimineaţă şi până seara târziu!!!
Pentru informaţii suplimentare: 0747869686, 0724196094, 0743074409

Mai multe detalii: http://www.visionimprove.ro/de-florii-hai-la-scrumbii-in-parcul-national-din-sectorul-2-bucuresti/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3384
Cuvinte cheie: Festival , Targ , paste , peste , Evenimente Bucuresti

Eveniment postat de organizator

visionimprove brasov

Adaugat in urma cu 1194 zile, 04 Apr. 2017

Adaugat de VisionImprove10296

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 126

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2020 - 11 Iul 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2020 - 11 Iul 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2020 - 11 Iul 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2020 - 11 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .