poze targul pestelui de toamna

TARGUL PESTELUI DE TOAMNA

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Octombrie 2021 10:00 - Duminică 3 Octombrie 2021
PARCUL IOR- BISERICA MARAMURESEANA, SECT 3 ( ALEX IOAN CUZA)

Categorii: Festivaluri , Targuri

Numar min/max participanti: 500/1000

“Un eveniment Pește așteptări!” Show inedit week-endul acesta în Parcul IOR, lângă Biserica Maramureșană din Sectorul 3 Bucureşti, la evenimentul “TARGUL PESTELUI DE TOAMNA ”, de vineri până duminică !

Pentru cine iubeşte natura, peştele şi voia bună, Parcul IOR vă deveni locul ideal pentru relaxare dar și pentru a degusta cele mai bune preparate.
Pentru pregătirea festinului de la TARGUL PESTELUI DE TOAMNA, organizatorii au chemat maeştrii bucătari din toate zonele ţării, ce vor aşeza cu sârguinţă dis de dimineaţă sute de kilograme de peşte în preparate alese!
CANTITĂȚILE DE PEȘTE SUNT IMPRESIONANTE! PESTE 100 DE SORTIMENTE DE PEȘTE ȘI PREPARATE DIN PEȘTE, PESTE 10.000 DE PORȚII DE PEȘTE CE VOR FI PREGĂTITE DE CEI MAI ISCUSIȚI BUCĂTARI, TOATE ACESTEA VĂ AȘTEAPTĂ DE VINERI 01 OCTOMBRIE, PÂNĂ DUMINICĂ 03 OCTOMBRIE, LA CEL MAI MARE TARG AL PESTELUI DE TOAMNA DIN PARCUL IOR!
Vedete la TARGUL PESTELUI DE TOAMNA vor fi CIORBA DE PESTE, SARAMURA DE CARAS, SARAMURA DE CRAP, PLACHIA DE PASTRAV, CRAPUL RONDELE PRAJIT, CRAP INTREG LA GRATAR, CARAS INTREG LA GRATAR, tot pe gratar vor sfarai SCRUMBIA, PASTRAVUL, MACROUL, DORADA, BIBANUL DE MARE si multe alte delicatese.
Prajit sau la gratar, cu mămăliguță și usturoi, in plăcinte, crochete, mici, in chifteluțe sau sărmăluțe în foi de viță ,cu usturoi sau cu lămâie, PESTELE ESTE VEDETA DIN ACEST WEEKEND TOMNATIC, asadar ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai sã ne vedem și revedem timp de 3 zile la TARGUL PESTELUI DE TOAMNA in PARCUL IOR din CAPITALA, de vineri 01 octombrie, pana duminica 03 octombrie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate.
Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele gătite la faţa locului, se va mai putea gasi peste proaspat, zacuscă de peşte, peşte în saramură sau afumat, numai bun de luat acasă.
Incingem și grătarele, așa cum îi stă bine unui sfârșit de săptămână petrecut în aerul prosapăt al parculului IOR. Vă îmbiem și cu mititei, cârnăciori, costițe și frigărui asezonate cu murături și lipii coapte pe plită,pastrama la ceaun, tocan de oaie cu mamaliguta, cotlete de berbecut la gratar, pastrama in bere la tigaie, sloi de oaie, pastrama friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors sau cu licorile angelice de care nu uităm nicicum: de struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.
Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon,pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veti avea parte de deserturi savuroase, clatite si gogosi, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.
Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.
VA ASTEPTAM CU DRAG, DE VINERI PANA DUMINICA, IN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCURESTI, lângă Biserica Maramureșană !

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2684
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

vladuta adam

Adaugat in urma cu 938 zile, 30 Sep. 2021

Adaugat de autenticeventsbv

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 153

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .