poze black sea arts festival 2018
poze black sea arts festival 2018 poze black sea arts festival 2018 poze black sea arts festival 2018

Black Sea Arts Festival 2018

Bucuresti , Bucuresti. Joi 11 Octombrie 2018 17:00 - Duminică 14 Octombrie 2018
Nod makerspace + Matter + Deschis Gastrobar + Fabrica de Bumbac, SPLAIUL UNIRII 160, BUCUREȘTI

Categorii: Festivaluri

Ediția a doua a Black Sea Arts Festival va avea loc între 11 – 14 octombrie, la Industria Bumbacului, în parteneriat cu Nod makerspace, MATER, TOT, La Firul Ierbii și DESCHIS Gastrobar.

Festivalul va reuni sub aceeași umbrelă artiști din Ucraina, Rusia, Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria și România prin proiecții de filme artistice și documentare, expoziții de foto – video și pictură, dezbateri și Q&A-uri, teatru, concerte, workshop-uri și proiecte de arhitectură. Totodată, Black Sea Arts Festival atrage atenţia asupra situaţiei socio-politice şi economice din zona Mării Negre, alături de experţi, realizatori şi jurnalişti din zonă, prezentând filme şi dezbateri legate de cultură şi de cele mai recente evenimente din ţările de la Marea Neagră.

Printre momentele ce vor avea loc în cadrul evenimentului se numără Black Sea Diaries, un documentar foto-video despre o zonă ce atrage prea des atenția, datorită conflictelor încheiate sau în desfășurare în țările din bazinul Mării Negre, iar autorii își doresc să scoată la lumină factorul uman și să îi dezvăluie frământările de zi cu zi.

De asemenea, pe durata Black Sea Arts Festival va fi amplasat proiectul BăbăReasa, realizat de Somedesign, un loc de joacă neconvențional aflat între tradiție și modernitate: căsuțele – replici arhitecturale ale caselor tradiționale din România, Moldova, Bulgaria, Azerbaidjan și Ucraina ce se transformă ca prin minune in minicinematografe pentru cei mici, în care vor rula animații pentru copii realizate în fiecare dintre țări.

Evenimentul cheie al festivalului este workshop-ul de performance de lungă durată, susținut de Vera Iona Papadopolou, regizor și artist ce își desfășoară activitatea în Grecia și Moscova, care a colaborat cu Marina Abramovic (GARAGE – Muzeul de Artă Contemporană: Marina Abramovic - THE ARTIST IS PRESENT, 2011) și Yoko Ono (MOMA și GARAGE: Yoko Ono Morning Peace, 2015) și a participat la mai multe expoziții solo și colective.

BLACK SEA ARTS FESTIVAL este un eveniment organizat de ONG Pământeni cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation – A Project of the German Marshall Fund of the United States, care își propune să construiască poduri între popoarele din jurul Mării Negre prin intermediul artei.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1857005381051960/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1646
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

anca spiridon

Adaugat in urma cu 2017 zile, 19 Sep. 2018

Adaugat de Miranda14747

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 94

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .