poze europafest 2010
poze europafest 2010

EUROPAfest 2010

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 7 Mai 2010 17:00

Categorii: Festivaluri

Intre 7 si 13 mai, pe scenele Capitalei concerteaza peste 200 muzicieni din intreaga lume, oferind muzica blues, jazz, pop si clasica.

De 17 ani, EUROPAfest celebreaza spiritul european prin muzica si reprezinta cu succes Romania pe scena marilor festivaluri internationale. Astazi, evenimentul este considerat brand de tara. Din 2005, festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu.

Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara ca „in ciuda perioadei dificile pe care o traversam nu ne putem permite sa renuntam la performanta si calitate, cele doua coordonate pe care e construit EUROPAfest. De aceea, si in acest an, festivalul va oferi muzica de calitate, un melanj de blues, jazz, pop si muzica clasica, care va raspunde unor preferinte dintre cele mai diversificate”.

Asa cum si-a obisnuit publicul, sub sloganul Festivalul ofera ! Tu alegi ! EUROPAfest propune o agenda greu de refuzat:
- concerte de blues, jazz si pop, cu nume cunoscute ale scenei mondiale
- Bucharest International Jazz Competition - va oferi 100% jazz & more prin proiectele muzicale de exceptie prezentate de „crème de la crème” a noii generatii de jazz a lumii
- Caffe Festival vine in intampinarea celor care dorec sa se relaxeze la finalul unei zile trepidante, alaturi de prieteni, prin concerte in spatii neconventionale
- Jeunesses International Music Competition e dedicat iubitorilor muzicii clasice, in acest an prezentand intalniri muzicale cu pianisti de exceptie
- Gala EUROPAfest, o atmosfera festiva de celebrare a celor mai buni muzicieni din festival

Intre 7 si 13 mai, festivalul promite seri de neuitat alaturi de mari muzicieni din Europa si SUA. Cand zici EUROPAfest te gandesti la muzicǎ bunǎ, la atmosferǎ! Te gandesti la primǎvarǎ!

Program EUROPAfest 2010:

Concertul de deschidere EUROPAfest 2010 - Ziua Europei
Prima zi este dedicata celebrarii Zilei Europei, un start in plina forta de momente de jazz, blues, pop si muzica clasica sustinute de numele de afis ale evenimentului. Evenimentul din acest an este organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Concerte - Blues, Jazz, Pop
Pentru zilele urmatoare, jmEvents.ro propune concerte de jazz, blues si pop, sustinute de cunoscuti muzicieni europeni, in spatii de concert traditionale si neconventionale.

Bucharest International Jazz Competition
Cea de-a patra editie a Bucharest International Jazz Competition, manifestare singulara in peisajul jazz-ului profesionist din Romania, care, in 2007, debuta cu succes, numarand 30 trupe din 25 tari promite aceeasi atmosfera - 100 % jazz & more.

Jam Sessions & Workshopuri
Concursul este secondat de organizarea de jam sessions si workshopuri sub indrumarea unor specialisti internationali.

Jeunesses International Music Competition
Al doilea concurs sub umbrela EUROPAfest 2010 este Jeunesses International Music Competition, competitie binecunoscuta atat in tara, cat si la nivel international. In 2010 concursul se desfasoara pentru pian.

Caffe Festival
Un loc aparte il ocupa Caffe Festival, eveniment venit in intampinarea celor ce vor sa redescopere placerea de a asculta muzica intr-un spatiu neconventional.

Gala EUROPAfest
EUROPAfest 2010 se incheie pe 13 mai cu un eveniment de tinuta, o seara cand evolueaza cei mai buni artisti ai festivalului, iar publicul are ocazia sa afle cine sunt castigatorii celor doua concursuri.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 948
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5150 zile, 20 Mar. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .