poze festivalul cu bastonul prin bucuresti 2014

Festivalul "Cu bastonul prin Bucuresti" 2014

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 2 August 2014 - Sâmbătă 16 August 2014

Categorii: Festivaluri

Proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti”, desfasurat in perioada 26 iulie - 7 septembrie, cuprinde anul acesta 14 tururi ghidate gratuite, desfasurate pe un traseu de 2 km, in fiecare sambata de la ora 11.00 si duminica de la ora 18.00, avand de fiecare data ca punct de pornire Ateneul Roman.

Cea de-a cincea editie a proiectului „Cu bastonul prin Bucuresti” se desfasoara sub semnul aniversarii celor 555 de ani ai Capitalei, echipa ARCEN pregatind in acest an atat pentru bucuresteni cat si pentru turisti o serie de povesti, istorii si informatii cu totul deosebite despre trecutul orasului Bucuresti.

Povestirile cuprind detalii despre cea mai mondena artera de circulatie a Capitalei, istorii despre primele tramvaie trase de cai, despre viata de noapte din Bucuresti, crime, moda si lux, dar si povesti despre chiriasi, printi, curtezane, oameni politici, gradini de vara, palate si teatre; toate acestea vor putea fi ascultate pe parcursul tururilor ghidate organizate de ARCEN.

Prin intermediul noului traseu-cultural, ARCEN ii invita pe locuitorii Capitalei sa inteleaga importanta cunoasterii si conservarii memoriei orasului, a protejarii patrimoniului construit, dar si necesitatea implicarii civice in vederea salvarii identitatii orasului Bucuresti, in contextul in care lipsa viziunii urbanistice, coruptia si dezinteresul pentru patrimoniul istoric si cultural al orasului raman o realitate care domina prezentul Bucurestiului.

Proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti”, desfasurat sub sloganul „Descopera orasul pas cu pas!”, este reluat in fiecare an de catre Echipa ARCEN, din dragoste pentru oras si pentru locuitorii lui.

Traseul-cultural ARCEN cuprinde urmatoarele strazi: Episcopiei – Știrbei Voda – Calea Victoriei – Nicolae Kretulescu – George Enescu – str. Gen. Berthelot – Banului- Biserica Amzei- Christian Tell- Bdul Dacia- Henri Coanda- Nicolae Iorga.

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1035
popadriana

Adaugat in urma cu 2167 zile, 29 Iul. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
asr aikido curs de aikido pentru adulti

ASR Aikido - Curs de aikido pentru adulti

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
am abilitati arte martiale abilitati

AM.abilităţi („Arte Marţiale – Abilităţi”)

Bucuresti, Bucuresti. 1 Sep 2020 - 1 Sep 2020
asr jujutsu adul i 14

ASR Jujutsu, Adulți (+14)

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 2 Septembrie 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2020 - 11 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .