poze festivalul de film documentar bucuresti docuart fest 2013

Festivalul de film documentar "Bucuresti Docuart Fest" 2013

Bucuresti , Bucuresti. Joi 26 Septembrie 2013 - Duminică 29 Septembrie 2013

Categorii: Festivaluri

Festivalul de film documentar "Bucuresti Docuart Fest" - editia a II-a - va propune patru zile de proiecții de film documentar, însoțite de sesiuni de intrebari si raspunsuri, o sectiune competitiva de film documentar adresata realizatorilor de film documentar, precum si o sectiune competitiva adresata studentilor.

Ediția a doua a festivalului de film documentar „București Docuart Fest” va avea loc în perioada 26 – 29 septembrie 2013. Proiectul cultural este organizat de Asociaţia Docuart cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Național Cultural. Evenimentul se va desfășura la Cinemateca Română – Sala Eforie.

Tot pentru această ediție organizatorii au pregătit trei sesiuni de Master Class, mese rotunde susținute de nume remarcabile ale cinematografiei românești, care vor aduce în discuții subiecte precum „Documentarul românesc, prezent sau nu pe piețele internaționale”, „Cât de prezent este filmul documentar în viețile noastre?”, „Ce putem face prin și cu ajutorul filmului documentar?”, „Profesia de documentarist” etc.

În perioada 15 iunie – 15 iulie 2013 Asociația Docuart va lansa sesiunea de înscriere la secțiunile competitive din cadrul festivalului, urmând ca în luna august să anunțe lista filmelor care vor intra în concurs.

Obiectivele festivalului sunt descoperirea filmelor documentare românești, promovarea creațiilor de film documentar ale regizorilor din noul val, precum și încurajarea artiștilor aflați la începutul carierei.

Documentarul este genul de film cu valoare de durată, purtând calitatea de document al societății și al culturii umane, iar prin platforma online docuart.ro și prin festivalul „București Docuart Fest” ne propunem să promovăm filmul documentar ca o formă de artă, ca instrument de transformare/schimbare al maselor, de creștere a sensibilității și conștientizării patrimoniului național cultural.

„E demonstrat, documentarul poate lua Cannes-ul (Michael Moore), iar noi vrem să fim printre primii care remarcă și pun în valoare documentarul de calitate, valoros prin poveste, imagine și sunet”, Diana Deleanu, Președinte București Docuart Fest 2013.

Prima ediție a festivalului a avut loc în noiembrie 2012 la Clubul Țăranului Român și a adunat peste 300 de spectatori. Printre invitaţii prezenți la eveniment s-au numărat Irina Margareta Nistor, Cătălin Apostol, Florin Barbu, Cornel Mihalache, Octavian Păscut, Jojo - Cătălina Grama, Diana Deleanu – Președinte al Festivalului.

“Documentarul este unul dintre vehicule importante pe care le avem la îndemână pentru a putea realiza schimbările în bine la nivel social și cultural, iar cu Bucureşti Docuart Fest ne dorim să creăm un loc cât mai prielnic documentarului românesc”, Daniela Apostol - președinte Asociația Docuart.

Mai multe detalii: http://festival.docuart.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3790 zile, 15 Iul. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Ian 2024 - 19 Ian 2024
curs online live dezvoltare personala parcurgere drumului

CURS ONLINE LIVE DEZVOLTARE PERSONALA ”PARCURGERE DRUMULUI ...

Bucuresti, Bucuresti. 11 Dec 2023 - 18 Dec 2023
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Ian 2024 - 12 Ian 2024
concert aniversar fuego 30

Concert aniversar Fuego - 30

Bucuresti, Bucuresti. Joi 30 Noiembrie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .