poze festivalul e motional 2014 la bucuresti

Festivalul E-Motional 2014 la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 5 Octombrie 2014 - Joi 9 Octombrie 2014

Categorii: Festivaluri

In perioada 5 octombrie – 9 noiembrie 2014, ZonaD/ Fundatia Gabriela Tudor organizeaza la Bucuresti "Festivalul E-Motional", eveniment dedicat dansului contemporan.

Pe durata unei perioade de mai bine de o lună, festivalul propune publicului peste 15 evenimente, între care 8 spectacole și prezentări work-in-progress, 3 seri cu proiecții de filme de dans, 3 prezentări și dezbateri teoretice și critice, 2 ateliere pentru public, unul dintre acestea finalizat cu un spectacol. Evenimentele vor fi găzduite de studioul ZonaD al Fundației Gabriela Tudor și de partenerii săi asociați, Centrul Național al Dansului București și teatrul lorgean, dar vor avea loc și în spații publice și locații secrete pe care publicul le va descoperi participînd la spectacole.

Desfășurat sub motto-ul „reinventează-te”, festivalul are un caracter experimental și se adresează unui public căruia îi place schimbarea și care este mereu în căutare, dornic să descopere și să încerce lucruri noi.

Formatele variate de evenimente propuse au în comun subiecte ce dovedesc o preocupare actuală a artiștilor pentru teme legate de identitate, memorie a corpului sau a spațiilor, precum și de explorare a performativității altor spații decît cele clasice. Atelierele și dezbaterile de istoria și teoria dansului contemporan și performance art-ului susținute de artiști, teoreticieni și critici de dans din România și din străinătate vor să familiarizeze publicul din România cu practici artistice și estetici variate în domeniul dansului contemporan, încercînd să ofere un context pentru spectacolele care sînt produse sau/ și prezentate în România și să contribuie la dezvoltarea unor perspective și discursuri critice cu privire la acestea. Publicul larg și profesioniștii din dans sînt deopotrivă așteptați la evenimentele din festival, care sînt însoțite de întîlniri și discuții în format lejer, de tip cafenea.

Festivalul aduce împreună peste 25 de artiști și profesioniști ai dansului, participanți sau invitați în program, între care: artiștii Mihaela Dancs, Cosmin Manolescu, Vava Ștefănescu, Irinel Anghel, Jean Lorin Sterian, Cătălina Gubandru, Cristian Nanculescu, Marin Voica, Adriana Gheorghe, Iulia Sima, (România), Giselda Ranieri (Italia), Tanja Andreeva (Norvegia), Steinunn Ketilsdóttir (Islanda), Joana von Mayer Trindade, Joclécio Azevedo, Rogério Nuno Costa (Portugalia); directorii de festival Olga Zitluhina (Letonia) și Alberto Magno (Portugalia), criticii de dans Oana Stoica (România) și Inta Balode (Letonia), etc.

Mai multe detalii: http://www.modernism.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 764
george

Adaugat in urma cu 2090 zile, 14 Sep. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .