poze festivalul stiintelor la muzeul antipa

Festivalul Stiintelor la Muzeul ”Antipa”

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 23 Septembrie 2014 - Vineri 26 Septembrie 2014

Categorii: Festivaluri

Festivalul Stiintelor la Muzeul ”Antipa” din capitala

În perioada 22 – 26 septembrie 2014, cu ocazia Festivalului Științelor din București, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă așteaptă cu o serie de evenimente speciale.

Festivalul Științelor din București este organizat de către Asociația Secular – Umanistă din România (ASUR) împreuna cu Centrul de cursuri pentru parinti Parentime.

Programul Festivalului Științelor din București

Conferințe și ateliere:

Luni, 22 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Insectele – experți criminaliști, prezintă drd. Lavinia IANCU – Cu ce se ocupă entomologia criminalistică? Cum se poate estima intervalul post-mortem? Ce sunt insectele necrofage și care este rolul acestora în cadrul investigației criminalistice?

Marți, 23 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Misterioasa lume a himenopterelor, prezintă muzeograf Alexandra LEVĂRDĂ – Din ce este alcătuit corpul unei insecte? Ce insecte fac parte din ordinul Hymenoptera? Care este importanța acestui grup pentru om și natură? Unde și cum își contruiesc cuibul himenopterele?

Miercuri, 24 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Vânători faimoși din lumea insectelor, prezintă cercetător științific dr. Elena IORGU – Ce arme ascunse au prădătorii din rândul insectelor? Cu ce se hrănesc libelulele? Cum vânează călugărițele și viespile? Care este rolul prădătorilor din rândul insectelor?

Joi, 25 septembrie 2014, începând cu ora 17.00, Sala Atelier – Taxidermia între știință și artă, prezintă taxidermist Radu PANĂ – Ce este taxidermia? Care sunt etapele naturalizării animalelor? Unde și cum se păstrează un animal înainte de a fi naturalizat? Din ce este confecționat corpul artificial al animalelor naturalizate? Care este rolul taxidermistului în cadrul unui muzeu?

Intrarea la conferințele și atelierele din cadrul Festivalului Științei este gratuită.
Capacitatea sălii este de 50 de locuri.

Vineri, 26 septembrie 2014, între orele 19.00 și 23.00 – Noaptea cercetătorilor – Cu ce se ocupă un cercetător? Ce este o colecție știintifică? Cum se prepară insectele după standardele științifice și muzeale? Cum se pot identifica speciile de păianjeni? Ce echipamente sunt necesare în cadrul unei deplasări pe teren? Cum se realiză o electroforeză? Ce sunt paraziții externi ai păsărilor? Cum se pot identifica insectele după sunetele pe care acestea le produc? Ce deosebire există între păsări și mamifere?

Expoziția permanentă a Muzeului va fi închisă publicului, pe parcursul „Nopții Cercetătorilor”.

Mai multe detalii: http://www.jurnaldebucuresti.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 946
george

Adaugat in urma cu 3475 zile, 23 Sep. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .