poze festivalului zilele basarabiei la bucuresti

Festivalului Zilele Basarabiei la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 25 Martie 2014 - Sâmbătă 29 Martie 2014

Categorii: Festivaluri

”Festivalul Zilele Basarabiei” este o traditie OSB Bucuresti care confirma anual faptul ca semnificatia zilei de 27 martie este la fel de vie in cugetul si spiritul romanesc acum, ca si la 1918.

Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti a lansat in urma cu 7 ani, prima editie a Festivalului “Zilele Basarabiei“, urmand sa desemneze in fiecare an, data istorica 27 martie 1918, valorificand importanta acesteia pe ambele maluri ale Prutului.

In acest an, se implinesc 96 de ani de la marea Unire din 1918. Cu aceasta ocazie, Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti va desfasura intre 25-30 martie, a VII-a editie a Festivalului “Zilele Basarabiei” editie in care au pregatit un program multicultural deosebit.

Marti, 25 martie 2014, intre orele 12:00 – 14:00, va avea loc Conferinta “Republica Moldova pos-Vilnius. Liberalizarea Regimului de vize” Aceasta va avea loc la Palatul Parlamentului, sala “Constantin Stere”. in cadrul acesteia vor fi prezenti oameni din mediul academic, cultural, politic, bloggeri, tineri basarabeni si mass-media.Conferinta se va desfasura cu sprijinul Comisiei Romanilor de pretutindeni din Senatul Romaniei.

Joi, 27 martie 2014, in cea mai importanta zi din cadrul Festivalului, incepand cu ora 11:00, , participantii la Festivalul ,,Zilele Basarabiei la Bucuresti’’, alaturi de organizatorii evenimentului, se vor deplasa la Manastirea Cernica, pentru a aduce un omagiu celor care au stat la baza indeplinirii idealului Unirii. Astfel, tinerii vor depune coroane si flori la mormintele membrilor Sfatului tarii, printre care se numara Pantelimon Halippa, Ioan Pelivan si primul Mitropolit al Basarabiei,in cinstea carora se va tine o slujba de pomenire.

intre orele 17.00-18.30 va avea loc Expozitia actelor Unirii de la 1918. Expozitia se va desfasura sub patronajul Bibliotecii Nationale si Institutului de Stat de Relatii Internationale din Moldova in parteneriat cu Arhivele Nationale ale Moldovei si Arhivele Nationale ale Romaniei. Aceasta va avea loc la Biblioteca Nationala a Romaniei, unde vor fi prezenti istorici, care vor puncta desfasurarea evenimentelor de la 1918.

in seara aceleiasi zile, incepand cu ora 19:00, va avea loc Dineul oficial al editiei a VII-a a Festivalului ,,Zilele Basarabiei la Bucuresti’’. Deschiderea oficiala a celei de-a VII-a editie a Festivalului va avea loc in Restaurantul ,,Vatra Neamului” in colaborare cu Uniunea Culturala a Romanilor Basarabeni, unde participantii se vor bucura de o seara romaneasca cu invitati speciali, muzica romaneasca, dar si bucate traditionale.

Vineri, 28 martie, cei mai indragiti artisti basarabeni vor sustine un concert marca OSB Bucuresti in club ,,Route 66”. Paralela 47, Catalin Josan, Metaferis si Academia de Folk si Muzici Bune te asteapta la concertul suta la suta LIVE si distractie pe masura intr-o atmosfera fantastica.

Sambata, 29 martie 2014, se va desfasura Concursul de istorie „ Istorie Pas cu Pas” acesta va avea loc la Liceul ,,Matei Basarab”. Participantii sunt elevi a 3 licee din Bucuresti: Colegiul National Matei Basarab, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul National Gh.Lazar . Concursul va derula in 3 etape care vor presupune intrebari din domeniul istoriei finalizandu-se cu un numar artistic.

Festivalul se va incheia duminica, 30 martie, cu decernarea unor premii pentru cei mai activi voluntari din cadrul Organizatiei Studentilor Basarabeni din Bucuresti. Acest eveniment va avea loc la centrul cultural My place incepand cu ora 14 :00.

Festivalul “Zilele Basarabiei” se va desfasura cu sprijinul partenerilor:

“Universitatea Bucuresti”, “Arhivele Nationale ale Romaniei”, Colegiul National “Gheorghe Lazar”, Liceul Teoretic “Jean Monnet”, Compania “JRS”, Centrul multicultural “My place”, Colegiul National “Matei Basarab”, Casa de cultura a studentilor Bucuresti „CCSB”,” I.S.M.B”,”Uniunea Culturala”, Restaurantul Muzeu “Vatra Neamului”, “Actiunea 2012”, Centru de analize si initiative de cercetare “NOVAPOLIS” “OSB Timisoara”, “CSBB Galati”.
Prin acest eveniment incercam sa demonstram an de an ca romanii din ambele state romanesti sunt in continuare uniti prin aceeasi limba, aceeasi istorie si aceleasi valori!

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3658 zile, 24 Mar. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .