poze romania international film festival ro iff 2010

Romania International Film Festival (Ro-IFF) 2010

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Octombrie 2010 17:00 - Duminică 10 Octombrie 2010

Categorii: Festivaluri

Înfiinţat în 2005, este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început producţiilor ţărilor din bazinul Mării Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia si Romania).

Organizat iniţial ca un festival ce s-a adresat doar acestor producţii, datorită creşterii sale, în anul 2009 am adăugat încă o secţiune competitivă adresată Femeii regizor/”Femeia în cinema”. Tot în 2009 ne-am ales numele Ro-IFF, nume care ne reprezintă cel mai bine.

Festivalul a crescut an de an şi a devenit vizibil în străinătate datorită conceptului deosebit, a calităţii filmelor prezentate, precum şi a evenimentelor incluse în programul oficial.

Începând din anul 2007, fiecare ediţie s-a bucurat de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.
Ediţia din 2009, organizată la Arad, s-a bucurat de cea mai mare vizibilitatea în presa din străinătate. De asemenea, a fost ediţia cu cel mai mare număr de filme şi cei mai mulţi invitaţi. Au fost prezentate cca 70 de filme şi au participat cca 60 de invitaţi.

A fost o ediţie spectaculoasă şi prin evenimentele care au avut loc. Astfel, Emir Kusturica împreună cu trupa sa No smoking, a ţinut un concert de deschidere şi a primit din partea festivalului un Premiu de excelenţă. Închiderea a fost marcată de prezenţa la Arad a actorului câştigător al unui Oscar, Kevin Costner. Împreună cu trupa sa Modern West Kevin a susţinut un concert, primul din turneul European pe care l-a avut în 2009. Ne-a încântat cu o muzică frmoasă şi caldă. Emy Drăgoi a susţinut un program deosebit de interesant Muzică life pe imagini din filme mut, artistul alegând pentru acest spectacol, filme cu Charlie Chaplin. Gala a avut-o pe scenă pe Cornelia Tihon. Ea a interpretat la instrumente tradiţionale româneşti, muzică tradiţională din ţările din care au provenit filmele câştigătoare.

De-a lungul celor 5 ediţii, Festivalul s-a putut mândri cu prezenţa a numeroase personalităţi de marcă ale cinematografiei internaţionale, precum şi a filmelor de excepţie prezentate în sălile de cinematograf.

În continuare, Ro-IFF îşi propune promovarea artei cinematografice, promovarea producţiilor din bazinul Mării Negre, precum şi a Femeii regizor. Credem că apariţia doamnelor în această meserie au adus o mai mare sensibilitate celei de-a şaptea artă. Ro-IFF va prezenta anual unele din cele mai importante filme ale momentului. Dar, în primul rând Ro-IFF este un festival al filmelor pentru public. Filmele din selecţie, fie ele în competiţie sau nu, vă vor atrage spre sala de cinema!

Cea de-a şasea ediţie a festivalului, a doua sub numele Ro-IFF va avea loc în Bucureşti, în perioada 1 octombrie – 10 octombrie.

Mai multe detalii: http://www.ro-iff.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 583
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3544 zile, 23 Sep. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .