poze romania international film festival ro iff 2010

Romania International Film Festival (Ro-IFF) 2010

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 1 Octombrie 2010 17:00 - Duminică 10 Octombrie 2010

Categorii: Festivaluri

Înfiinţat în 2005, este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început producţiilor ţărilor din bazinul Mării Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia si Romania).

Organizat iniţial ca un festival ce s-a adresat doar acestor producţii, datorită creşterii sale, în anul 2009 am adăugat încă o secţiune competitivă adresată Femeii regizor/”Femeia în cinema”. Tot în 2009 ne-am ales numele Ro-IFF, nume care ne reprezintă cel mai bine.

Festivalul a crescut an de an şi a devenit vizibil în străinătate datorită conceptului deosebit, a calităţii filmelor prezentate, precum şi a evenimentelor incluse în programul oficial.

Începând din anul 2007, fiecare ediţie s-a bucurat de Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.
Ediţia din 2009, organizată la Arad, s-a bucurat de cea mai mare vizibilitatea în presa din străinătate. De asemenea, a fost ediţia cu cel mai mare număr de filme şi cei mai mulţi invitaţi. Au fost prezentate cca 70 de filme şi au participat cca 60 de invitaţi.

A fost o ediţie spectaculoasă şi prin evenimentele care au avut loc. Astfel, Emir Kusturica împreună cu trupa sa No smoking, a ţinut un concert de deschidere şi a primit din partea festivalului un Premiu de excelenţă. Închiderea a fost marcată de prezenţa la Arad a actorului câştigător al unui Oscar, Kevin Costner. Împreună cu trupa sa Modern West Kevin a susţinut un concert, primul din turneul European pe care l-a avut în 2009. Ne-a încântat cu o muzică frmoasă şi caldă. Emy Drăgoi a susţinut un program deosebit de interesant Muzică life pe imagini din filme mut, artistul alegând pentru acest spectacol, filme cu Charlie Chaplin. Gala a avut-o pe scenă pe Cornelia Tihon. Ea a interpretat la instrumente tradiţionale româneşti, muzică tradiţională din ţările din care au provenit filmele câştigătoare.

De-a lungul celor 5 ediţii, Festivalul s-a putut mândri cu prezenţa a numeroase personalităţi de marcă ale cinematografiei internaţionale, precum şi a filmelor de excepţie prezentate în sălile de cinematograf.

În continuare, Ro-IFF îşi propune promovarea artei cinematografice, promovarea producţiilor din bazinul Mării Negre, precum şi a Femeii regizor. Credem că apariţia doamnelor în această meserie au adus o mai mare sensibilitate celei de-a şaptea artă. Ro-IFF va prezenta anual unele din cele mai importante filme ale momentului. Dar, în primul rând Ro-IFF este un festival al filmelor pentru public. Filmele din selecţie, fie ele în competiţie sau nu, vă vor atrage spre sala de cinema!

Cea de-a şasea ediţie a festivalului, a doua sub numele Ro-IFF va avea loc în Bucureşti, în perioada 1 octombrie – 10 octombrie.

Mai multe detalii: http://www.ro-iff.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1082
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4963 zile, 23 Sep. 2010

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .