poze zilele muzeului satului 2013

Zilele Muzeului Satului 2013

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 17 Mai 2013 - Duminică 19 Mai 2013

Categorii: Festivaluri

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Herastrau organizeaza in perioada 17-19 mai 2013 evenimentul ANIVERSAREA MUZEULUI SATULUI – 77 DE ANI.

Cu acest prilej, sunt sărbătoriţi cei 77 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului, precum şi ctitorii săi, Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti şi Gheorghe Focşa. De asemenea, anul 2013 este anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. La ceas aniversar, Muzeul Satului v-a pregătit un buchet de evenimente: Vineri, 17 mai ZIUA MUZEULUI SATULUI Program dedicat ctitorilor Muzeului Satului, lăcaş de cultură devenit o emblemă de identitate naţională şi un reper cultural internaţional, prilej de descoperire şi cunoaştere a istoriei şi patrimoniului muzeului.

Evenimentul se încadrează într-un şir de acţiuni organizate de muzeu în scopul educării tinerilor şi readucerii în conştiinţa colectivă a activităţilor legate de strategia de dezvoltare a muzeului, de la înfiinţare şi până astăzi, precum şi organizarea şi promovarea acestui program în contextul expoziţiei permanente în aer liber (expoziţii, demonstraţii ale meşterilor populari, spectacole muzicale, coregrafice, de teatru şi poezie, lansări de carte. 18.00 – 19.00 – Concert extraordinar Harry Tavitian Sâmbătă, 18 mai ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MUZEELOR DUPĂ-AMIAZA MUZEULUI SATULUI Program european coordonat de Direcţia Muzeelor din Franţa destinat publicului larg pentru cunoaşterea şi descoperirea colecţiilor muzeului. În România programul este coordonat de Reţeaua Naţionala a Muzeelor din România (RNMR). Din motive de protejare a patrimoniului, Muzeu Satului a adaptat programul sub genericul După-amiaza Muzeului Satului. Programul cuprinde: micro-expoziţii, spectacole de muzică şi poezie, lansări de carte, teatru, ateliere de creaţie interactive, team-building-uri, concursuri, programe de socializare etc.

Mai multe detalii: http://www.inparc.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3972 zile, 14 Mai. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .