poze the liferx lansarea noului model lexus rx i in romania

The LifeRX. Lansarea noului model Lexus RX și în România

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 16 Martie 2016 14:00

Categorii: Inaugurari

Odată cu lansarea primului model în anul 1998, Lexus RX s-a dovedit a fi extrem de apreciat în rândul celor care își doreau confortul unui model sedan premium, combinat cu flexibilitatea unui vehicul sport-utility, îmbinate într-un concept elegant și atrăgător. Îmbinarea liniilor tăioase cu cele curbate, ce definesc noul RX în întregul lui, reprezintă o evoluție îndrăzneață în stilul modelului.

Odată cu lansarea primului model în anul 1998, Lexus RX s-a dovedit a fi extrem de apreciat în rândul celor care își doreau confortul unui model sedan premium, combinat cu flexibilitatea unui vehicul sport-utility, îmbinate într-un concept elegant și atrăgător. Îmbinarea liniilor tăioase cu cele curbate, ce definesc noul RX în întregul lui, reprezintă o evoluție îndrăzneață în stilul modelului.
Mai mult decât atât, acest model atemporal - ce este totodată și cel mai bine vândut din gama de crossovere de lux - își îmbunătățește performanțele prin noile sisteme de propulsie hibridă și benzină, tehnologii sofisticate de siguranță și prin caracteristici tehnologice menite să sporească nivelul de confort, totul pentru a oferi cel mai bun vehicul sport-utility al mărcii Lexus de până acum.
"Cu noul RX am împins limitele design-ului îndrăzneț și unic Lexus, continuând să dezvoltăm valorile de pionierat ale generațiilor RX anterioare." Takayuki Katsuda, RX Chief Engineer
DESIGN EXTERIOR: ELEGANT ȘI MODERN

CU LINII EXPRESIVE ȘI ATLETICE
Atunci când a venit momentul proiectării noului model RX, dorința echipei de design a fost crearea un model mai îndrăzneț, cu o caroserie mai puternică decât cea a modelului anterior, păstrând în același timp intact caracterul elegant și luxos, amplificând în schimb trăsăturile ergonomice. Mixul dintre liniile tăioase, ca ale unui diamant, cu cele curbe ale noului RX, continuă să dezvolte dialectul recognoscibil al designului caroseriilor exterioare ale nou lansatelor modele Lexus (IS, NX și RC în special).

O puternică declarație vizuală
Partea frontală a noului RX este caracterizată de o variantă amplificată a grilei fusiforme - emblematică pentru Lexus - cu o bordură cromată și faruri LED triple în forma literei L. Împreună cu noile faruri de ceață LED ce încadrează blocul optic, noul RX emană o aură elegantă și futuristă în același timp.
Tema designului părții frontale cu grila fusiformă a noului RX se regăsește și în modul în care a fost desenată partea din spate a mașinii, oferind un nivel ridicat de echilibru estetic și de consistență a caracterului vehicului per ansamblu. Într-o notă particulară sunt stâlpii camuflați, ce redau senzația unui plafon plutitor, efect nemaiîntâlnit până acum la vreun model Lexus.
Alte caracteristici exterioare ale noului model RX sunt farurile cu reglarea jetului de apă pentru spălare, o nouă redesenare a trapei panoramice, barele de plafon solide și mânerele iluminate ce încorporează Sistemul Smart Entry. De asemenea, în paleta de culori au fost adăugate trei noi culori exterioare: negru grafit, maro cupru și albastru închis.




Dimensiuni reimaginate într-un pachet îndrăzneț și elegant
Deoarece posesorii generației curente de RX susțin că dimensiunile exterioare ale vehicului sunt ideale pentru nevoile lor zilnice de transport, designerii Lexus au făcut o prioritate din păstrarea relativ intactă a dimensiunilor caroseriei, redirecționându-și energia spre îmbunătățirea aspectului exterior. Noul RX are exact aceeași înălțime (1690 mm pentru versiunea pe benzină, 1685 mm pentru RX 450h) și o ușoară creștere a lățimii per total (până la 10 mm, rezultând 1895 mm), în timp ce lungimea a crescut cu 120 mm, ajungând la 4890 mm. Ampatamentul a crescut cu 50 mm, ajungând la 2790 mm, rezultatul fiind o creștere a spațiului pentru picioare, dar fără a modifica dimensiunile portbagajului. De asemenea, garda la sol este mai mare cu 10 mm, în ciuda faptului că înălțimea este neschimbată în raport cu cea a modelului anterior.

Aerodinamică îmbunătățită
Noi elemente aerodinamice au fost încorporate în forma exterioară a noului RX. Aceste îmbunătățiri nu au crescut doar coeficientul aerodinamic al vehiculului (acum la 0,33), ci au reușit să asigure atât un grad mai mare de stabilitate, cât și un nivel redus al zgomotului în cabină.

SISTEMUL DE PROPULSIE
Noul Lexus RX oferă trei variante de motorizare propulsoare:
• RX 450h echipat cu un motor hibrid V6 de 3.5 litri pe benzină cu injecție directă, disponibil pe piețele Lexus din Europa
• RX 200t echipat cu un motor de 2.0 litri turbo pe benzină cu injecție directă, 4 cilindri în linie și o transmisie automată cu 6 trepte, disponibil pe piețele selectate din Europa
• RX 350 echipat cu un motor V6 de 3.5 litri pe benzină cu injecție directă și o transmisie automată cu 8 trepte, disponibil în Rusia, Ucraina, Kazahstan, Caucaz și Balcani.

INTERIOR: LUXOS ȘI TOTUȘI PRACTIC, INTERIORUL OFERĂ UN SPAȚIU FOARTE GENEROS

Ca și la exterior, interiorul noului RX reflectă o balanță impecabilă între funcționalitate și lux.
Pasagerii sunt înconjurați de materiale rafinate în interiorul habitaclului ce emană un nivel sporit de calitate și este construit printr-o măiestrie a detaliilor. Interiorul este reconfigurat și redesenat pentru a crea un echilibru între spațialitatea și intimitatea habitaclului, și se dovedește a fi ideal pentru șofer cât și pentru pasageri din perspectiva confortului, oriunde s-ar așeza.

O cabină confortabilă și ultra echipată
Fiind o trăsătura emblematică a designului Lexus încă de la lansarea mărcii, scaunele din noul RX sunt desenate pentru o ergonomie de exceptie îmbinând perfect confortul cu accesibilitatea și eleganța. Pernuțele rotunde ale scaunelor nu garantează doar confort ci și o poziție corectă. La construcția scaunelor s-a folosit un model vertical unic cusut manual pentru un rezultat estetic și foarte durabil. Atât scaunul șoferului cât și cel al pasagerului din față sunt prevăzute cu o taietură estetică plăcută, ce se asortează cu modelul ornamentului aplicat pe interiorul ușii.

Comparabil ca mărime cu modelul anterior de RX, noul model este prevăzut cu un portbagaj foarte încăpător în care pot intra până la 4 valize mari sau multiple seturi de golf. Sub podeaua portbagajului se află un spațiu de depozitare pentru roata de rezervă cu cric și unelte sau un kit de reperare a cauciucurilor ce pot suferi înțepaturi in timpul deplasării.



O noutate la modelul din acest an este sistemul inteligent pentru actionarea automata a haionului fara contact , o premieră pentru Lexus, ce permite utilizatorilor să deschidă haionul prin apropierea de emblema Lexus. Acest sistem este extrem de util atunci când utilizatorul are ambele mâini ocupate, deoarece recunoaște proximitatea cotului sau a mâinii

Un mediu extrem de convenabil și funcțional
Designerii și inginerii Lexus au acordat o deosebită atenție redesenării aspectului consolei centrale redesenate a noului RX, ceea ce a condus la o îmbunătățire în folosirea schimbătorului de viteze, a suporturilor de pahare și a accesării spatiilor de depozitare.

PROTECȚIA MEDIULUI ÎMBUNĂTĂȚITĂ
În plus față de performanțele și calitățile excepționale, platforma modelului RX a fost creată pentru a contribui proactiv la susținerea și conservarea mediului, prin eliminarea materialelor dăunătoare din componența motorului (plumbul și cromul hexavalent) și prin utilizarea materialelor plasticelor reciclabile Super Olefin Polymer, folosite la producerea întregii caroserii.

RX F SPORT
Toate modele RX F SPORT beneficiază de o excelentă manevrabilitate, mulțumită în mare parte sistemului de suspensii adaptive, Adaptive Variable Suspension (AVS) – care controlează forța de amortizare pentru fiecare roată în parte, în funcție de suprafața sau condițiile de drum și a setărilor șoferului – și a Sistemului de Stabilizare Activ/Active Stabilizer System ce corectează ruliul in cazul aparitiei denivelărilor pe drum . De asemenea, generatorul de sunet îmbunătățește experiența de drum a modelului F SPORT, folosind pulsațiile de admisie a aerului pentru a regla zgomotul motorului în crearea unor frecvențe ce sunt percepute agreabil de către ureche, în timpul accelerării pe gama de rotații medii spre ridicate.

SIGURANȚĂ & ASISTENȚĂ PENTRU SOFER
LEXUS SAFETY SISTEM +
Prezentat la nivel global ca echipament standard sau opțional, Lexus Safety System + integrează câteva dintre tehnologiile active de siguranță existente, dezvoltate de Lexus.
Lexus Safety System + este cel mai avansat și complet set de siguranță activ de acest gen, disponibil la oricare dintre vehiculele de lux crossover din segmentul său. Scopul major al Lexus Safety System + este acela de a progresa treptat în sensul eliminării rănirilor din timpul accidentelor auto.

PREMIUM SURROUND SISTEM: MARK LEVINSON (ML)
Iubitorii de muzică vor fi încântați de cele 15-speakere Mark Levinson Premium Surround System (ML), disponibile împreună cu tehnologia avansată Clari-Fi pentru compresia muzicii, care îmbunătățește caracteristicile frecvenței, intervalul dinamic, tensiunea tonurilor joase și redarea detaliată a surselor audio comprimate, precum MP3. Sistemul ML beneficiază de tehnologia Green Edge, ce folosește boxe cu o eficiență ultra ridicată, pentru a dubla ieșirea de sunet folosind același consum de energie, în comparație cu sistemele convenționale - și a trăsăturii habitaclului care aduce conul de sunet al gamei înalte și medii cât mai aproape posibil pentru a realiza o conexiune fină între sunetele din gama înaltă și medie.




10 ANI HYBRID BATTERY CARE
Modelele Hibrid Lexus sunt sinonime cu calitatea legendară, fiabilitatea, durabilitatea, fapte certificate de numeroase premii de anduranță, dar și de vânzarea a peste 750.000 de modele hibrid Lexus în toată lumea. Bateria hibrid nu are nevoie de reîncărcare sau mentenanță, este ușoară, ocupă un spațiu minim, fără să diminueze spațiul pentru bagaje și este proiectată să aibă o durată de viață egală cu cea a autoturismului în ansamblu.
Pentru o siguranță sporită în ceea ce privește funcționarea impecabilă a bateriei sistemului hibrid, Lexus oferă clienților săi serviciul exclusiv: 10 ANI HYBRID BATTERY CARE (10 ani de acoperire extinsă pentru bateria sistemului hibrid).
GARANŢIA LEXUS
Toate mașinile Lexus beneficiază începând cu 1 noiembrie 2015 de cea mai lungă perioadă de garanție existentă în România în piața premium: 6 ani sau 200.000 km, prima condiție îndeplinită.
• Garanție de 3 ani pentru vopsea
• Garanție de 12 ani pentru coroziune
• Tractarea autovehiculului la cel mai apropiat distribuitor Lexus sau centru de service Lexus în cazul unei defecțiuni acoperite de garanție.

6 ANI DE RELAXARE
Lexus Euro Assistance reprezintă cel mai cuprinzător pachet de mobilitate din piață inclus la livrarea unui model nou (criteriu combinat de acoperire și durată).
Cei 6 ani de Lexus Euro Assisstance vin în completarea celor 6 ani garanție oferiți de Lexus în România.
Lexus Euro Assistance este disponibil și pentru autoturisme Lexus rulate care nu au atins vechimea de 10 ani, contra cost.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 717
oana vasilescu

Adaugat in urma cu 2954 zile, 15 Mar. 2016

Adaugat de Shake Advertising

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 16

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .