poze concursul international maestrii artei lirice 2013 la bucuresti

Concursul International "Maestrii artei lirice" 2013 la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 24 Martie 2013 - Duminică 31 Martie 2013
Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72

Categorii: Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

Cea de-a cincea editie a Concursului International de Canto "Maestrii artei lirice", eveniment extraordinar organizat de Opera Nationala Bucuresti, se va derula intre 24 si 31 martie 2013.

Dacă primele patru ediţii au fost dedicate sopranelor Magda Ianculescu, Arta Florescu, baritonului Petre Ştefănescu-Goangă, respectiv tenorului Valentin Teodorian, în acest an competiţia va purta numele celebrei mezzo-soprane Zenaida Pally.

Un nume de glorie al scenei lirice bucureștene, mezzo-soprana Zenaida Pally, revine cu prilejul Concursului Internațional de Canto „Maeștrii artei lirice” în atenția iubitorilor spectacolului de operă. Admirată în România, Zenaida Pally a interpretat o paletă importantă de roluri, un moment memorabil fiind participarea în distribuția de premieră a spectacolului Aida, la noul sediu al Operei Române (24 iunie 1955). De asemenea, Zenaida Pally a fost extrem de apreciată și în străinătate realizând turnee peste hotare la Moscova (1955, 1956, 1960 - cu ansamblul Operei Române, triumf în Carmen), Budapesta (Aida), Paris (Oedipe, Il barbiere di Siviglia), Cairo (1966 - Il trovatore, Carmen cu Cornel Stavru), Berlin (1968 - concertele Berolina cu Ludovic Spiess, David Ohanesian, Marina Krilovici, Nicolae Florei), Dublin (Samson et Dalila cu Ion Buzea) etc.

Competiţia are ca obiectiv descoperirea şi lansarea celor mai valoroase voci lirice ale tinerei generaţii. Se pot înscrie la concurs voci din toate categoriile: cântăreţi, solişti sau corişti din instituţiile muzicale, studenţi ai institutelor superioare de muzică, tinere talente cu pregătire profesională din România şi din străinătate. Sunt admişi concurenţii cu vârste cuprinse între 20 şi 32 ani, pentru voci feminine, între 20 şi 34 ani, pentru voci masculine (împliniţi până în data de 31 martie 2013).

În privinţa candidaţilor din provincie şi din străinătate, Opera Naţională Bucureşti poate asigura gratuit prezenţa unui pianist acompaniator, la cerere, pentru aceia care își exprimă această opțiune în formularul de înscriere. Pentru cei care doresc să participe cu propriul pianist acompaniator, ONB nu acoperă costurile aferente.

Mai multe detalii: http://metropotam.ro

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4074 zile, 31 Ian. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .