poze seara de carte joi 15 martie ora 19 despre fericire si cum plantam semintele fericirii
poze seara de carte joi 15 martie ora 19 despre fericire si cum plantam semintele fericirii poze seara de carte joi 15 martie ora 19 despre fericire si cum plantam semintele fericirii poze seara de carte joi 15 martie ora 19 despre fericire si cum plantam semintele fericirii

Seara de carte Joi 15 martie, ora 19, "Despre fericire si cum plantam semintele fericirii?!"

Bucuresti , Bucuresti. Joi 15 Martie 2012 19:00 - Joi 15 Martie 2012
Centrul Seeds for Happiness, str. Fabrica de chibrituri nr 16

Categorii: Jocuri si Concursuri , Expozitii si Lansari de carte , Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 10/25

"Seara de carte" este o intalnire cu oameni preocupati de cunoastere, care creeaza oportunitati pentru interacțiuni sincere.

Seara de carte

Joi, 15 martie 2012, 19:00 – 21:30


"Seara de carte" este o intalnire cu oameni preocupati de cunoastere, care creeaza oportunitati pentru interactiuni sincere.

"Seara de carte" se organizeaza odata pe luna la Centrul Seeds for Happiness in principal pentru a discuta despre carti, dar mai ales pentru a ne cunoaste si a impartasi cunoastere, experiente, emotii.

Tematica serii : "Despre fericire si cum plantam semintele fericirii?!"



Oamenii vin pe Pamant cu anumite aspiratii: nevoia de a iubi si a fi iubiti, nevoia de a cunoaste, nevoia de a crea, si cel mai important nevoia de a fi fericiti si a evita suferinta. Orice actiune a omului fie ca realizeaza sau nu, porneste din acest spatiu.



Ce este aceasta fericire mult visata? Daca ne uitam in dictionar vom gasi definitii precum ¨fericirea este o stare de deplina multumire sufleteasca, plina de bucurie, pace si liniste a mintii˝. Ea mai poate fi vazuta ca o stare de bine si pace interioara neinfluentata si neconditionata de circumstantele exterioare. Ca si cum ai ramane “uscat” si “cald” in ciuda faptului ce esti in furtuna si ploua torential asupra ta. Picaturile par sa nu te atinga si sa nu te raceasca. Nu mai tremuri, nu mai fugi, nu-ti mai e teama. Mergi prin torenti senin si inseninandu-i si pe cei din jur. Iti dezvolti intelegerea si compasiunea fata de ei vazandu-i zgribuliti si alergand inspaimantati, nestiind ca au aceeasi capacitate de a ramane “neatinsi” de adversitatile din jur.

Dar oare aceasta definitie atat de simpla si scurta de pus in cuvinte e tot atat de usor de gasit precum o gasim explicata in dictionare si cartii? Este oare la indemana oricui?



Ei bine cu toate ca toti dorim fericirea, nu stim cum sa o obtinem si nu ne imaginam ca pentru a o obtine este nevoie de munca si de o disciplina de urmat.

Pentru a fi fericit, exista un anumit set de actiuni de actiuni care trebuie facute. Aceste actiuni le poti privi ca niste seminte care trebuie cultivate. Daca nu o facem nu obtinem nimic. Cel care doreste sa planteze semintele fericirii are nevoie de un pamant bun, un teren fertil. Tot el va trebui sa ingrijeasca recolta cu atentie, grija, iubire. Asa cum si o floare daca vrei sa o ai frumoasa, trebuie sa o uzi din cand in cand... cam asa trebuie sa procedezi si cu semintele fericirii... Daca aceste conditii favorabile exista semintele se vor dezvolta si in mod sigur ca vei progresa pe aceasta cale.

Daca vrei fericirea, nu sta fara sa faci nimic, incepe acum sa cauti elementele care o alimenteaza, cauta acum semintele cele mai bune de sadit . Aceste seminte apartin lumii divine si, cand le vei gasi, vei iubi lumea intreaga si vei fi iubit, vei poseda o intelegere superioara a lucrurilor, vei avea puterea de a actiona si de a realiza. Intodeauna intentiile inalte sunt recompensate.

Daca actiunile corpului, cuvantului si mintii sunt sanatoase, indemnante de actiuni corecte si pozitive, dupa maturatie lasa urme de fericire in mintea noastra. Si invers, cand actiunile au fost negative pe fluxul de constiinta a mintii vor ramane amprentele negative care genereaza suferinta.



Pentru a realiza toate aceste aspiratii pozitive e nevoie de o lunga perioada de invatare, o perioada de antrenament pe adevarata cale a dragostei, intelegerii corecte, a creatiei veritabile, spre a atinge starea de fericire desavarsita. Si intodeauna vei avea nevoie de ajutor in aceste calatorii... nu poti de unul singur...Sprijinul poate veni din carti, poate din partea unui indrumator competent...dar tot ai nevoie de el !

In epoca in care traim multi pretind ca pot ajunge singuri la starea de fericire deplina a mintii fara sa aiba nevoie sa isi caute sprijin si sa se instruiasca pe acest drum cerand ajutor de la o persoana competenta. O astfel de atitudine nu face decat sa evidentieze ignoranta vadita pe care aceste persoane o intretin referitor la subtilitatea mintii si cauza suferintelor. Desi se pot crede apti a lucra singuri cu mintea lor si a descoperi invatatura autentica a fericirii aceasta atitudine este asemanatoare cu a cuiva care, suferind de o boala grava, se duce singur la farmacie stabilindu- si el singur reteta si alegand din tot soiul de medicamente pe cele care au denumirea cea mai frumoasa si cel mai bun gust.



Acum ajungem poate la cel mai riscant aspect pe drumul descoperiri fericirii... a o confunda cu placerea, a face o confuzie intre pacea mintii si situatiile agreabile din viata noastra. De cele mai multe ori suntem ca personajul din exemplul anterior. Mergem singuri la farmacie si alegem fericirea in mai multe forme diferite, care apar mai degraba sub forma placerii. Ne imaginam ca tot ceea ce ne pare atragator, simpatic, ce ne place, ce ne spune altcineva, ne va face fericiti. Ei nu, e mai complicat de atat si rareori placerile efemere ne vor aduce fericirea mult cautata.

Cand vedem cata energie desfasoara fiintele umane pentru a se angrena in activitati care le dau placere, e evident ca, daca fericirea ar fi sinonima cu placerea, lumea intreaga ar innota in fericire. Dar mai mult se intampla contrariul: unde oamenii isi gasesc placerea, ei isi gasesc si nenorocirea.

Acela care crede ca gaseste fericirea in placere poate fi comparat cu un betiv: isi toarna vin sau alcool si bea. Se simte bine, uita de toate necazurile si trage concluzia ca e minunat sa bei. Daca ar fi sa ne pronuntam pentru cateva minute, cateva ore, aceasta poate parea magnific. Dar dupa cativa ani, ce se va produce? Pierderea facultatilor, imposibilitatea de a trai o viata familiala si sociala echilibrata, decaderea.

Ei bine, in multe din situatiile vietii oamenii se conduc ca şi betivul: de vreme ce lucrurile le par agreabile, ei trag concluzia ca ele vor ramane asa pentru eternitate.



Ultima intrebare ce vreau sa o ridic este daca intradevar vrei sa fi fericit? La prima vedere ti se pare anormal sa nu vrei asta... dar daca te uiti mai atent poate vei gasi un personaj sau mai multe personaje imaginare care vor sa te saboteze. De fapt cel care te saboteaza esti chiar tu si poate chiar iti place starea in care esti. Asa ca fi sincer si tine minte, fericirea este o alegere si doar tu poti alege pentru tine... nimeni altcineva nu poate sa iti aduca fericirea cautata...



Tu ce crezi despre fericire? Daca esti catusi de putin interesat de subiect, te astept cu mare drag joi 15 martie, ora 19:00 la "Seara de carte" pentru a discuta despre tematica intalnirii. Sunt convins ca impreuna si prin ancora cartilor ne vom putea apropia de o intelegere mai profunda asupra fericirii si cum putem planta semintele acesteia.

Ne-am bucura sa aduci o carte preferata in care ai gasit sprijin si inspiratie pentru a discuta despre tema intalnirii. Orice este relevant, indiferent daca este vorba de un fragment sau cateva pagini de citit.

Totodata in biblioteca centrului vom dispune de o sumedenie de carti care abordeaza aceasta tematica in toate aspectele ei.

Prin generozitatea editurilor partenere vom dispune de tituri importante pe baza carora sa discutam. La sfarstitul intalnirii puteti castiga una dintre aceste carti in urma unei tombole.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Va rog sa trimiteti confirmarea de participare la coordonatele de contact de mai jos:

E-mail: doroican.vlad@gmail.com, telefon: 0735 565 140.

Mai multe detalii poti gasi pe site : http://www.seara-de-carte.com/
Cine se aboneaza la newsletter si devine fan pe pagina de FB http://www.facebook.com/SearaDeCarte participa lunar la o tombola cu premiu o carte.

Intrarea este libera, insa va sugeram sa faceti o donatie de minim 10 ron in vederea sustinerii activitatilor Centrului, care sunt intotdeauna apreciate si binevenite. Vom fi invaluiti de muzica buna, ceva de rontait, ceai cald parfumat si bucuria de a fi impreuna.

Iti recomand ca lectura cartea Omraam-Mikhael-Aivanhov-Semintele-Fericirii.pdf (406,7 kB)

Mai multe detalii: http://www.seara-de-carte.com/news/seara-de-carte-despre-fericire-si-cum-plantam-semintele-fericirii-/

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1107

Eveniment postat de organizator

doroican vlad

Adaugat in urma cu 4463 zile, 30 Ian. 2012

Adaugat de Renaissance_Vlad

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 24

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .