poze barmaniada 2012 etapa de bere i vin

Barmaniada 2012 - Etapa de bere și vin

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 9 Octombrie 2012 20:00
Str. Biserica Amzei, Nr. 19

Categorii: Jocuri si Concursuri , Petreceri , Alte Evenimente

București, octombrie 2012: Începând de anul acesta, BARMANIADA, cea mai complexă competiţie de bartending din România, reunește, într-o nouă probă de excelenţă în cursa pentru titlul de Barmanul Anului, măiestria prezentării vinului cu îndemânarea servirii berii.

Marți, 9 octombrie 2012, ora 20.00, în cadrul Etapei de bere și vin, barmani din toată țara vor răspunde acestei noi provocări, demonstrându-și în faţa juriului de specialitate şi a publicului, atât calitățile de somelieri, cât și cele de berari pricepuți.

Concurenții vor susţine o probă teoretică cu întrebări despre istoria, servirea optimă, tipurile și caracteristicile vinului și ale berii. Dificultățile lansate de proba de bere apar la degustare, unde barmanul trebuie să recunoscă tipul de bere și materia primă. Iar la proba de vin, se va puncta capacitatea barmanului de a prezenta și de a servi cât mai profesionist, dar și originalitatea în prepararea unui cocktail pe bază de vin.

„Este greu să stăpânești acest domeniu vast și fascinant al bartendingului. Fiecare etapă a competiției este una de învăţare, atât pentru concurenţi cât şi pentru organizatori. Prin această nouă abordare ne dorim să testăm cât mai exact aptitudinile concurenților. Am hotărât să creăm probe de competiție care să implice atât competențele unui somelier, cât și abilitățile unui maestru berar. Astfel, barmanii interesați de arta vinului vor fi provocați să cunoască cultura de a prepara şi a servi bere, și vice versa”, a declarat Mihai Panfil, fondator Barmania, organizatorul competiţiei.


BARMANIADA a pregătit mai multe momente speciale, atât pentru participanți cât și pentru public. Competiția se va deschide cu un spectaculos domino alcătuit din 500 de cocktailuri cu bere, spre deliciul tuturor susținătorilor. Pentru pasionați, organizatorii au pregătit două baruri de vin, unde somelieri recunoscuți vor susține prezentări și degustări cu 2 vinuri speciale: Jacobs Creek, cel mai apreciat vin din Australia și Santa Margherita, un renumit vin italian. În cinstea câștigătorilor, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești, va sabra o imensă sticlă de șampanie Mumm Magnum, folosind aceasta tehnică spectaculoasă, patentată încă de la începutul secolului XIX, de către trupele imperiale ale lui Napoleon Bonaparte.

Jurizare şi premii

Juriul va urmări respectarea paşilor de servire, tehnica de lucru folosită, metoda de preparare, dar şi modul în care barmanii vor reuşi să prezinte băuturile.

Din juriu vor face parte Sergiu Nedelea (unul dintre cei mai buni somelieri specializați în prezentarea podgoriilor și vinurilor românești), Cristian Grigore (somelier), Marjan Kukuneshoski (Barmanul Anului 2009), Marian Porumb (Barmanul Anului 2011).

Cei mai buni trei barmani vor fi recompensaţi cu următoarele premii: locul I - 400 €, locul II - 250 € şi locul III - 150 €. Barmanul Anului 2012 va fi desemnat la sfârșitul ultimei etape a competiției, pe baza totalului de puncte acumulate până în acel moment în urma participării la fiecare dintre etapele competiției, titlu care mai înseamnă 1000 de Euro și șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball din Dublin, în ianuarie 2013.

Etapa de bere și vin este cea de-a doua probă din cadrul Barmaniada 2012, urmând ca restul etapelor să se desfășoare după cum urmează:
• Barista – noiembrie
• Mixologie – noiembrie
• Working Flair & Exibition - decembrie

Cu o participare a concurenţilor din toată ţara, organizatorii îşi doresc acoperire la nivel naţional. Prin urmare, anul acesta, competiţia va beneficia şi de transmisie in direct, realizată cu sprijinul www.evenimentelive.ro. Transmisia va fi live pe site-ul www.barmaniada.ro.

Mai multe detalii: http://www.barmaniada.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 672
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

constantinescu g

Adaugat in urma cu 2800 zile, 04 Oct. 2012

Adaugat de Smalish9105

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .