poze competi ia na ionala de biliard in scaun rulant 2017

Competiția Națională de Biliard în Scaun Rulant 2017

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 8 Aprilie 2017 10:00 - Sâmbătă 8 Aprilie 2017
IDM Club

Categorii: Jocuri si Concursuri

Încep înscrierile pentru Competiția Națională de Biliard în Scaun Rulant

Asociația Sportivă Mereu Împreună pentru Oameni deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție a Competiției Naționale de Biliard în scaun rulant, cel mai mare eveniment sportiv de acest gen pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Evenimentul, desfășurat sub egida Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR), are loc pe 8 aprilie, la IDM Club București. Cu intrare liberă, atât pentru competitori, cât și pentru public, competiția este deschisă în egală măsură jucătorilor profesioniști de biliard, precum și amatorilor.

Înscrierile se pot face la adresa competitie.amio@gmail.com până pe data de 4 aprilie, inclusiv. Și anul acesta, jucătorilor în scaun rulant li se vor putea alătura competitori cu dizabilități locomotorii care nu utilizează exclusiv scaunul rulant.

Edițiile anterioare ale campionatului, desfășurate la București, au reunit aproximativ 100 de participanți din toată țara, iar donațiile și sponsorizările, în valoare de 13.000 de EUR, s-au transformat în scaune cu rotile și alte echipamente și dispozitive medicale care ajută la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu acest tip de dizabilitate.

“Fiecare ediţie a Competiției Naționale de Biliard în Scaun Rulant aduce bucurie în sufletele participanților și familiilor lor şi ne transformă pe toți în oameni mai buni. Avem participanți cu vechime, care, chiar dacă sunt imobilizați în scaune rulante, îşi doresc să ajungă la un nivel mai înalt și se pregătesc cum pot în orașele pe care le reprezintă. Milităm pentru deschiderea cât mai multor săli de biliard accesibile jucătorilor cu dizabilități locomotorii, prin instalarea rampelor de acces. Competițiile de acest gen au o tradiție îndelungată în țări precum Franța, Belgia, Marea Britanie, Argentina, Japonia, Suedia, Australia, Olanda, Spania, Africa de Sud sau Brazilia, unde se face deja performanță. Noi suntem unicii promotori ai acestei discipline în România și ne dorim acreditarea sa ca sport paralimpic la nivel național”, spune Irina Văcărean, Președinta al Asociației Sportive Mereu Împreună pentru Oameni.

“Consider că este cea mai frumoasă manifestare sportivă dedicată nouă, persoane cu dizabilități. Este locul şi timpul în care ne întâlnim în număr foarte mare şi sunt convinsă că în afara întrecerilor sportive, între noi se leagă prietenii”, afirmă Paula Cristea, participantă la competiția anterioară.

“Am participat și am dat o mână de ajutor încă de la prima ediție. Astăzi competiția are renume și referințele sunt doar la superlativ. Am convingerea că ascensiunea evenimentului va contribui la obținerea cadrului fizic și legislativ pentru a sprijini sportivii cu handicap să facă performanță”, declară Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilității din România.

Concursul la categoria Bila 9 se va juca în piramidă dublă, fiecare jucător având două şanse (două meciuri) pentru a se califica în primii 8 sau 16 jucători (în funcţie de numărul de participanţi) de unde orice meci va fi eliminatoriu până la încheierea concursului. Regulamentul complet este disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului. La finalul concursului, toți concurenții vor participa la tombola dotată cu numeroase premii.

Asociația Sportivă Mereu Împreună pentru Oameni este o organizație non-profit dedicată incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin sport, în scopul dezvoltării mijloacelor care să permită sportivilor cu handicap participarea la turneul anual național de billiard în scaun rulant și competiții internaționale de biliard.

Consiliul Național al Dizabilității sprijină și încurajează acțiunile organizațiilor care desfășoară activități de incluziune pentru persoanele cu dizabilități.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1853100418240558/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 683

Eveniment postat de organizator

pascu alexandra

Adaugat in urma cu 2159 zile, 13 Mar. 2017

Adaugat de Pasco

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 87

Alte Evenimente din Bucuresti
curs profesional autocad lt

Curs profesional Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
curs web design fara programare web

Curs web design fara programare web

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2023 - 23 Feb 2023
  • Ai ceva de zis?

    .