poze competitia de biliard in scaun rulant
poze competitia de biliard in scaun rulant poze competitia de biliard in scaun rulant poze competitia de biliard in scaun rulant

Competitia de Biliard in Scaun Rulant

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 12 Mai 2023
Club IDM Bucuresti

Categorii: Jocuri si Concursuri

Biliard în scaun rulant: ultimele zile de înscrieri la cea mai mare competiție indoor pentru sportivii cu dizabilități!

Sunt ultimele zile în care mai sunt deschise înscrierile la cea de-a 7-a ediție a Competiției de Biliard în Scaun Rulant. Cea mai mare competiție indoor destinată sportivilor cu dizabilități locomotorii are loc pe 12 mai la Clubul IDM din București. Participarea e gratuită, iar înscrierile sunt deschise până pe 10 mai. Un eveniment organizat de Asociația Lions Club Sportiv Mereu Împreună pentru Oameni alături de D.G.S.A.P.C. sector 2 și sector 4, sub patronajul Direcției pentru Sport a Municipiului București din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Național al Dizabilității din România și Comitetului Național Paralimpic.

Aproape 4% din populația României e reprezentată astăzi de persoane cu dizabilități. Numărul total de persoane cu dizabilități era, la finalul lunii martie 2022, de 867.474, ceea ce reprezintă 3,95% din populația României, spun statisticile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. În Capitală sunt înregistrate acum aproape 86.000 de persoane cu dizabilități.

Irina Văcarean, organizator: „Sportul îmbunătățește calitatea vieții celor care se află în scaun rulant: îi ajută să-și dezvolte abilitățile, să-și îmbunătățească sănătatea și, cel mai important, îi ajută să-și facă noi prieteni. Un studiu Harvard recent ne arată că singurătatea e la fel de dăunătoare precum fumatul sau alcoolul și că, de fapt, relațiile interumane sunt cele ne aduc fericirea în viață. Avem oameni frumoși și curajoși, care vin la Competiția de Biliard în Scaun Rulant din toate colțurile țării – pe unii dintre ei îi știm din 2015, de la prima ediție, azi ne revedem ca prieteni. Înseamnă mult pentru noi că Parlamentul a aprobat o lege prin care persoanele cu dizabilități vor primi un tichet pentru terapie prin sport, e un pas absolut salutar spre normalitate.”

Cum se desfășoară competiția: concursul la categoria Bila 9 se va juca în piramidă dublă, fiecare jucător având două șanse (două meciuri) pentru a se califica în primii 8 sau 16 jucători (în funcție de numărul de participanți) de unde orice meci va fi eliminatoriu până la încheierea concursului. La finalul concursului, toți concurenții vor participa la tombola dotată cu numeroase premii. Participarea este gratuită, indiferent de nivelul de abilitate, pe bază de înscriere la adresa lionsclub.asmio@gmail.com sau amio.romania@gmail.com.

Învingătorii în scaun rulant

„E o bucurie imensă pentru mine să fiu martor al continuității acestei competiții. Pentru prima dată în istorie, un român în scaun rulant, Ioan Tudose, campionul ediției din 2022 al Competiției de Biliard în Scaun Rulant s-a calificat în primăvară și a concurat la Malmö Open, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate sportivilor cu dizabilități din Europa, ceea ce demonstrează că eforturile tuturor încep să dea roade”, spune Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

Peste 20 de kg de medalii la biliard, ciclism, baschet, tenis de câmp, tir cu arcul (toate practicat din scaunul rulant) și o voință cât un munte de mare: bucureșteanul Ioan Tudose a descoperit în Suedia o altă lume participând la Malmö Open, competiție legendară organizată încă din 1977. În 2022, peste 2000 de sportivi cu dizabilități din 23 de țări au putut concura la 14 discipline, printre care fotbal, pingpong, hochey, rugby. Ioan Tudose avea 33 de ani când a căzut de pe un stâlp de înaltă tensiune, fiind electrician. A încercat să treacă peste tragedie făcând sport: „Spiritul meu sportiv m-a îndemnat să particip de-a lungul timpului la concursuri din discipline diferite. Anul trecut am ales să particip la Competiția de Biliard în Scaun Rulant. Câștigarea locului I m-a convins încă o dată că performanța este posibilă și mi-a oferit oportunitatea să joc alături de marii campioni ai biliardului în scaun rulant în Suedia. A fost o experiență fantastică!” declară Ioan Tudose.

Cel mai mare eveniment sportiv indoor din România pentru persoanele cu dizabilități locomotorii îl are ca invitat special pe Henrik Larsson (Suedia), multiplu Campion Mondial si European la biliard în scaun rulant. „Pentru mine e o onoare și un privilegiu să contribui la progresul acestei discipline în România. Sper ca, în viitorul apropiat, să văd cât mai mulți sportivi români aducându-și contribuția pe scena mondială de biliard. Voi încerca să-i inspir pe participanți cu felul în care joc și să-i ajut să-și dezvolte aptitudinile.” spune Henrik.

Daniel Moroșanu, director executiv Direcția pentru Sport a Municipiului București (D.S.M.B): „Promovam, susținem și iubim sportul, iar această competiție este demnă de toată lauda.”. Roxana Ciuhulescu, consilier Direcția pentru Sport a Municipiului București (D.S.M.B): „Am o admirație profundă pentru persoanele cu dizabilități care-au reușit în viață, indiferent de domeniul în care activează. Îi am exemplu pe George Baltă, Ciprian Lupu, Marius Stratulat sau Filip Ghiorghi, oameni de succes care fac și sport, iar pentru mine, ei sunt cea mai bună dovadă că doar cerul este limita. Abia aștept să iau parte la Competiția în Scaun Rulant. Ba chiar o să iau și eu tacul, și cu riscul că voi lua bătaie, am să particip. Mulțumesc organizatorilor pentru invitație și felicit toți sportivii! Cei mai buni să urce pe podium!”

Estera Anghelescu, Recruiting and Employer Branding Director la Kaufland Romania: „Ne bucurăm să sprijinim și anul acesta Competiția de Biliard în Scaun Rulant. Prin această inițiativă, dorim să ne ducem mai departe misiunea de integrare a persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, atât prin programul A.C.C.E.S. pe care îl derulăm încă din 2019, cât și prin principiile pe care le promovăm în interiorul, dar și în afara Kaufland. Diversitatea, incluziunea și egalitatea de șanse sunt pilonii după care ne ghidăm activitatea. În prezent, avem deja peste 450 de colegi cu dizabilități care fac parte din #TeamKaufland și suntem bucuroși să anunțăm că avem alte 500 de poziții dedicate pentru cei care își doresc să ni se alăture. Pentru a facilita integrarea, adaptăm spațiile de lucru pentru o accesibilitate cât mai mare pentru persoanele în scaun rulant: am adaptat case de marcat, precum și o serie de cărucioare pentru clienți. Integrarea persoanelor cu dizabilități este un demers pe care îl dezvoltăm în mod constant, îndreptându-ne atenția către nevoile și cerințele tuturor colegilor noștri, de la toate nivelurile.”

Sorina Gabrian, specialist marketing, Fox Com Serv: „Ne bucurăm să continuăm susținerea Competiției de Biliard în Scaun Rulant la ce-a de-a 7a ediție, un eveniment dedicat sportivilor care prin ambiție, efort și dorința de a-și depăși limitele reușesc să fie un exemplu pentru toți ceilalți”.

Competiția de Biliard în Scaun Rulant e deschisă atât jucătorilor profesioniști de biliard, cât și amatorilor. Ediția 2023 are 2 secțiuni: una adresată jucătorilor în scaun rulant și una adresată celor cu handicap locomotor, dar care pot sta în picioare. Meciurile vor fi arbitrate de Sonia Simionov, campioană națională la biliard. La finalul concursului, toți concurenții vor participa la tombola dotată cu numeroase premii. Ultima ediție a evenimentului, din septembrie 2022, a reunit aproape 80 de participanți din toată țara, iar donațiile și sponsorizările s-au transformat în premii care au ajutat la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități locomotorii.

Un eveniment susținut de Kaufland România, FOX Com Serv, Zdrovit - Lacalut, Neomed și TAT Biliard.

Asociația Lions Club Sportiv Mereu Împreună pentru Oameni este o organizație non-profit dedicată incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin sport, în scopul dezvoltării mijloacelor care să permită acestora participarea la competiții naționale și internaționale de biliard în scaun rulant. Asociația face parte din marea familie Lions Clubs International - cea mai mare Organizație de servicii de voluntariat la nivel mondial. Este prezentă în peste 220 de țări, având peste 1.400.000 de membri.

Kaufland România este o companie internațională din industria de retail, care pune accent pe performanță, dinamism și corectitudine.

Zdrovit este o companie multinațională din domeniul farmaceutic cu o experiență de 19 ani pe piața românească, care susține intens acțiuni caritabile și proiectele sportive pentru persoane din categorii vulnerabile.

Fox Com Serv este una dintre cele mai mari companii din industria de procesare a cărnii din România. De peste 30 de ani în această industrie, Fox a continuat să se dezvolte, să aibă o echipă mare de profesioniști, o gama variată de produse și în același timp s-a implicat în diverse proiecte sociale, activități sau evenimente menite să susțină comunitatea.

Urmăriți-ne pe Facebook
https://www.facebook.com/mereuimpreunapentruoameni
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064569587408
https://www.facebook.com/profile.php?id=100028874816941

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 357
ioana daraban

Adaugat in urma cu 426 zile, 27 Apr. 2023

Adaugat de iodaraban

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 20

Alte Evenimente din Bucuresti
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
saga festival 2024

SAGA Festival 2024

Bucuresti, Bucuresti. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .