poze  concert de primavara ansamblul archaeus
poze  concert de primavara ansamblul archaeus poze  concert de primavara ansamblul archaeus poze  concert de primavara ansamblul archaeus

"CONCERT DE PRIMĂVARĂ - Ansamblul ARCHAEUS

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 10 Martie 2019 12:00
Aula Palatului Cantacuzino

Categorii: Muzica si Concerte , Alte Evenimente

4 semnături pline de personalitate și un un interesant dialog feminin al generațiilor, propune Ansamblul ARCHAEUS al Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" în Concertul de Primăvară pe care îl va susține Duminică 10 martie de la ora 12.00 în Aula Palatului Cantacuzino, în cadrul stagiunii Muzeului Național "George Enescu", coordonată de Carmen Cârneci.

Constituit în 1985, atelierul de muzică contemporană Archaeus din Bucureşti
şi-a propus propagarea celor mai diverse tendinţe, orientări şi tehnici de compoziţie din creaţia contemporană (preponderent românească), precum şi abordarea muzicii bizantine sau din marile epoci ale creaţiei universale.

Ansamblul, fondat de compozitorul Liviu Dănceanu, este alcătuit din interpreţi de elită – Anca Vartolomei (violoncel), Rodica Dănceanu (pian), Ion Nedelciu (clarinet), Şerban Novac (fagot), Ana Radu (oboi), Marius Lăcraru (vioară), Sorin Rotaru (percuţie). Conducerea muzicală: Mircea Pădurariu.

Până în prezent, Archaeus a susţinut peste 250 de concerte incluzând 400 de opusuri (printre care numeroase prime audiţii) decupate din creaţia a peste 230 de compozitori (parte dintre aceştia dedicându-le piesele respective).
Programelor prezentate în 60 de oraşe (în aproape 100 de săli) din România, li s-au adăugat frecvente apariţii în Marea Britanie, Franţa, Spania, Elveţia, Austria, Germania, Italia, Finlanda, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Serbia, Rusia, Albania, SUA, fie în stagiunile camerale, fie în peste 30 de festivaluri prestigioase din Europa şi America. La acestea se adaugă mii de minute de înregistrări la radiodifuziunile din România, Franţa, Germania, Italia, Serbia, Elveţia, Rusia etc., dar şi pentru discuri şi casete audio.

Archaeus a realizat coloana muzicală la peste 20 de filme de animaţie, documentare, filme video şi experimentale.
Pentru prodigioasa sa activitate, ansamblul a fost distins cu Premiul ATM(1987), Premiul Uniunii Compozitorilor (1990), Premiul Uniunii Criticilor Muzicali (1991), Premiul revistei „Actualitatea muzicală“ (1996) şi Premiul Soros (1997).

Anual, are loc Festivalul Archaeus, care a debutat în ianuarie 1997, în Aula Uniunii Compozitorilor din București, în cadrul căruia s-au derulat 6 concerte cu participarea unor invitaţi de prestigiu din ţară şi de peste hotare.

Din anul 2007 atelierul de muzică contemporană Archaeus îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Bucureşti.

Intrarea la concert este liberă.

Mai multe detalii: http://tinerimearomana.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 768
ppdp

Adaugat in urma cu 1852 zile, 04 Mar. 2019

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 402

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .