poze concert dan byron si luiza zan la lansarea cartii autoportret gol pusca de cosmin dodoc

Concert Dan Byron şi Luiza Zan la lansarea cărţii Autoportret gol-puşcă de Cosmin Dodoc

Bucuresti , Bucuresti. Luni 11 Iunie 2012 19:30
Clubul Ţăranului - Şos. Kiseleff nr. 5

Categorii: Muzica si Concerte , Expozitii si Lansari de carte

Intrarea liberă! Editura Herg Benet vă invită luni, 11 iunie, de la ora 19.30, la Clubul Ţăranului Român (Şos. Kiseleff nr. 3 - intrarea Monetăriei, Bucureşti), la lansarea volumului "Autoportret gol-puşcă (poeme despre ciute nebune)" de Cosmin Dodoc.

Editura Herg Benet vă invită luni, 11 iunie, de la ora 19.30, la Clubul Ţăranului Român (Şos. Kiseleff nr. 3 - intrarea Monetăriei, Bucureşti), la lansarea volumului "Autoportret gol-puşcă (poeme despre ciute nebune)" de Cosmin Dodoc.

Pe Cosmin îl va ajuta cu prezentarea editorul Alexandru Voicescu, iar cu spusul vorbelor vor fi alături de el scriitorii Cristina Nemerovschi şi Stoian G. Bogdan.

Discuţiile vor fi însoţite de un recital al actorilor Bogdan Bucătaru şi Daniel Mecu.

Seara va continua cu un live music performance susţinut de Luiza Zan (voce), Ciprian Pop (chitară) şi Albert Tajti (pian) şi se va încheia cu un concert Dan Byron.


Despre autor:

Cosmin Dodoc s-a născut la 31 august 1980 în Zărnești, județul Brașov. Scrie de mult timp. Mai întâi pentru el, acum și pentru alții. I-au mai fost publicate câteva poezii în antologia „Ultima generație, primul val“ a site-ului www.poezie.ro
, unde mai scria acum mulți ani. Copt sau necopt, acesta este volumul de debut. Corporatist, voluntar (a înființat Asociația Paspartu și Revista Arte&Meserii, alături de un grup de prieteni), idealist și iubitor de oameni, litere și arte.


Despre carte:

"Cosmin Dodoc își supune cititorul unui asediu prelungit: mașinăria sa de luptă zdrobește, pe rând, femeia, Dumnezeu, existența în ansamblul ei. Este evident, totuși, că dincoace de revolta cu zimți, de sufletul de rechin al autorului, care iese triumfător dintr-un ocean de leșuri, se află un spirit inocent, care a trebuit să se rupă de sine, pentru a face față atotputernicei identități dintre suferință și viață." (Ștefan Bolea) "Deși se află la debut, Cosmin Dodoc ne livrează o poezie matură, complicată, care surprinde integral stările autorului. Volumul este despre tot; în el găsim “și caii bălțați și stările de vomă și anii ăștia pe care timpul ni-i aruncă în van”. Poetul stăpânește arta nuanțării, reușind să scoată din fiecare trăire maximul pe care-l are de oferit. Dacă la Heraclit nu te puteai scălda de două ori în apa aceluiași râu, în poezia lui Cosmin Dodoc nu te poți scufunda de două ori în același sentiment. Autorul știe să ia pulsul sensibilității poetice actuale. Cu toate astea, scrisul lui nu seamănă cu al colegilor de generație; el scrie pentru a se înfățișa cititorului, pentru a transmite, pentru a și-l apropia pe acesta. Autoportret gol-pușcă (poeme despre ciute nebune) este una dintre cele mai sincere cărți apărute recent." (Cristina Nemerovschi) "Dacă vei citi această carte, înăuntrul tău cineva va pulveriza un grafitti psihedelic în care te vei reflecta neîndoit şi vei realiza că, dacă nu vei citi această carte, ea va pulsa viu în oasele tale şi în mormânt, ca un trandafir sălbatic în lumina de rouă a ultimei dimineţi de vară." (Stoian G. Bogdan)

Recomandată de revista Arte&Meserii.

Mai multe detalii: http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/autoportret-gol-pusca-poeme-despre-ciute-nebune-cosmin-dodoc

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1095

Eveniment postat de organizator

herg benet

Adaugat in urma cu 4335 zile, 07 Iun. 2012

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .