poze festivalul tarafuri si fanfare la bucuresti

Festivalul Tarafuri si Fanfare la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 31 August 2013 - Duminică 1 Septembrie 2013

Categorii: Muzica si Concerte , Festivaluri

Asociatia Miscarea de Rezistenta si Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” organizeaza sambata, 31 august si duminica, 1 septembrie 2013, de la orele 15:00, cea de-a VIII-a editie a Festivalului Tarafuri si fanfare.

Cantece aparute in urma cu sute de ani, din plamada taraneasca, au fost transmise prin viu grai, de la o generatie la alta, si impresioneaza auditoriul pana la lacrimi. Vor demonstra acest lucru: nea Costina, lautaru' din Cezieni (Olt), taraful din Goicea (Dolj), Fanfara din Darvari (Mehedinti), muzicanti si horitori din Maramuresul Voievodal, Taraful Gorjului, fanfara din Boroaia (Suceava), comunitatea din Vinerea (Alba), taraful din Soporu de campie (Cluj), fanfara din Lapusnicu Mare (Caras Severin) si taraful din Ianca (Olt).

"Nea Costina, lautaru' din Cezieni, este pretuit de intreaga comunitate. Educat, carismatic, te primeste in lumea lui cu naturalete si iti povesteste cu mare insufletire despre vechii lautari, despre nuntile de odinioara, sezatorile si horele satului, despre mos Cotet cobzaru', de la care a invatat atit de multe. Va veni la Festivalul Tarafuri si fanfare singur, dar cu toata lumea lui adunata in suflet si, ca povestile sa para aievea, nea Costina lautaru' ni le va aduce pe strunele viorii. Daca vreti sa ascultati balade cantate ca la curtile boieresti ale vechiului Romanati si sa-l vedeti pret de o clipa pe Iancu Jianu „la umbra de paducel/ Cu carabina sub el”, aveti sansa daca veniti sambata, 31 august, si duminica, 1 septembrie 2013, de la orele 15:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti””, spune muzicianul Grigore Lese, amfitrionul manifestarii.

Festivalul Tarafuri si fanfare se afla la editia a VIII-a si a fost selectat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN), in cadrul concursului de proiecte culturale, desfasurat la inceputul anului 2013, fiind clasat pe locul I la aria Patrimoniu imaterial, fiind, asadar, un proiect cultural finantat de AFCN.

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3900 zile, 19 Aug. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .