poze chicane snat vix la arenele romane

Chicane, Snat & Vix la Arenele Romane

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 5 Iulie 2014

Categorii: Muzica si Concerte , Petreceri

Chicane revine in Romania, pentru prima data in postura de DJ!

Nick Bracegirdle este numele real al lui Chicane, care este considerat la ora actuala ca unul dintre cei mai buni producatori/compozitori din Marea Britanie. Piesa care l-a propulsat in atentia tuturor a fost Offshore, aparuta in decembrie 1996. Inainte de a fi lansata, piesa era o favorita a lui Jose Padilla, si era mereu auzita in forma sa ambientala, la legendarele sesiuni din renumitul Cafe del Mar. Dupa ce a remixat-o, Nick Bracegirdle a lansat-o in atentia marelui public si asa a devenit un succes enorm: s-a vandut in peste 100.000 de copii doar in UK si a aparut pe 130 de compilatii.

Desi a fost implicat in numeroase colaborari si proiecte ("Disco Citizens", "Rebel Transcanner", "Sitvac"), Nick a avut cel mai mare succes ca membru al trupei Chicane.

Daca ascultam muzica lui Chicane, nu o sa ne miram ca una din principalele influente asupra sa a avut-o albumul Oxygene al lui Jean Michel Jarre. Totul a inceput cand Nick avea 11-12 ani si fiind in vacanta, a auzit piesa lui Jarre, o muzica pe care nu mai avusese prilejul sa o asculte. La acea vreme studia pianul si chitara clasica, si de aici probabil vine si simtul sau pentru melodic. Dar acea piesa i-a schimbat total viziunea asupra muzicii. Dupa mari eforturi a reusit sa isi cumpere 2 keyboards analogice si asa au aparut primele incercari in studio. O alta piesa care l-a marcat pe Nick a fost Anthem a eroilor rave, N-Joi.

Inainte de a-si incepe cariera muzicala era student la design si dupa un business esuat in domeniu, a hotarat sa traiasca mai greu, dar sa faca ceva ce ii place: si acest ceva era muzica. Primul sau proiect muzical a fost denumit Disco Citizens si alaturi de Nick se afla Leo Elstob. Primul single a fost piesa Right Here Right Now aparut sub egida Deconstruction Records in iulie 1995 si care a atins Top 40. Nemultumit de label, in 1996 Nick Bracegirdle isi creeaza propriul label, Modena Records si Cyanide Musicurmand o colaborare in continuare cu label-ul lui Alex Gold, Xtravaganza.

Nick si Leo isi schimba numele in Chicane, si apare Offshore. Piesa a intrat direct pe locul 14 in topul englez, a fost locul I in topul Mixmag Buzz, in topul single-urilor de dans si in MTV Dancefloor Chart. In ciuda succesului, Leo Elstob paraseste Chicane, si Nick ramane pe cont propriu, dar continua sa lucreze la cele doua proiecte ale sale: Chicane si Disco Citizens.

In 1999, apare piesa Saltwater, care a inregistrat un succes imens. Piesa includea si un sample din cantecul Theme From Harry's Game, semnata Clannad. Dar in scurt timp, Nick o invita pe Maire Brennan in studioul sau si reinregistreaza partea vocala. Urmeaza si videoclipul, care a fost filmat pe o plaja si in legendarul club Gatecrasher din Sheffield.

In aprilie 2000 apare al doilea album semnat Chicane: Behind The Sun. Albumul este o impresionanta mixtura de piese ambientale si piese dance pline de energie. In 2001 Chicane produce o compilatie de muzica ambientala, cu numele Visions Of Ibiza, un dublu CD ce s-a bucurat de un real succes.

Albumele lansate de Chicane, precum si single-urile "Saltwater", "Don't Give Up", in colaborare cu Bryan Adams, "Stoned in Love", cu Tom Jones, "Bruised Water", cu Natasha Bedingfield, si "Wake Up", alaturi de Keane, au transformat Chicane intr-un nume de referinţa pentru industria muzicala europeana.

In afara de proiectele personale, Nick a fost solicitat sa remixeze multe piese ale unor artisti ca BT, Everything But The Girl, B Witched si Bryan Adams. El vrea sa fie un muzician multi-orientat, de la albumele proprii pana la muzica pentru filme si remixuri, "I want to do everything!". Si dupa cum se prezinta situatia, se pare ca nu e departe.

Chicane a concertat in cadrul unor evenimente si in locatii ce nu mai necesita nicio alta descriere : Creamfields, Ibiza, Glastonbury Festival, Ministry of Sound, Café del Mar, Luminosity, Trancemission, O2 Academy, si in cadrul mai multor evenimente alaturi de Brian Adams ca special act. ( Live at Slane Castle DVD ).

Chicane revine in Romania, pentru prima data in postura de DJ, si il puteti vedea in data de 5 iulie la Arenele Romane, unde va mixa alaturi de Snatt & Vix ( www.snattandvix.com ).

Data: Sambata, 5 Iulie, 2014 /// Locatie: Arenele Romane (in Parcul Carol), str. Cutitul de Argint, nr. 3 /// ( Open Air / Acoperit in caz de ploaie ).

Biletele in avans sunt disponibile pe Myticket.ro la pretul de 30 lei. Pentru biletele categoria VIP la pretul de 60 lei.

La intrare, la Arenele Romane pretul unui bilet este de 50 lei iar accesul la VIP este 80 lei.

Accesul minorilor la acest eveniment este strict interzis !

Mai multe detalii: https://www.myticket.ro/

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 952
popadriana

Adaugat in urma cu 3590 zile, 31 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .