poze dekolectif 2013 la bucuresti

Dekolectif 2013 la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 7 Septembrie 2013 22:00
Calea 13 Septembrie

Categorii: Muzica si Concerte , Petreceri

Pe 7 septembrie, Rokolectiv devine DE.KOLECTI.F, un eveniment dedicat muzicii electronice germane si franceze, in care Parisul si Berlinul isi dau intalnire la Bucuresti.

Ursula Bogner (n.1946) era o simpla farmacista din Berlin cu hobby-uri excentrice, preocupata de esoterism si de literatura New Age, cu o fascinatie puternica pentru experimentele psihanalistului Wilhelm Reich legate de energia solara si capacitatea ei curativa (Ursula a construit si un aparat numit “orgonom” descoperit ulterior in curtea casei sale de catre sotul ignorant).

Pasiunea ei pentru muzica electronica, la mijlocul anilor ’60, nu a parut deloc surprinzatoare. Surprinzator e ca Ursula Bogner a lasat in urma o impresionanta colectie de inregistrari real-to-real, descoperita abia acum de muzicianul german Jan Jelinek. O mica parte din ea a vazut lumina zilei sub forma unui album si a unui performance – reenactment fetish care va deschide seara DE.KOLECTI.F de la Bucuresti.

Patric Catani, un fel de “Mr. Elliott” de Kreuzberg, isi prezinta la DE.KOLECTI.F ultimul album, Blingsanity, proaspat lansat la Berghain Kantine, intr-un live audio-video de rn’bass psihedelic. Catani e un artist cu studii superioare old-school si spirit no-school; are la activ peste 80 de release-uri variind de la booty-bounce la cartoon rap, retro-futuristic electro si cumbia swing, pe langa muzica de film, teatru si sound installations. Un artist cu personalitati multiple, Catani e un beat maker prolific si se ascunde in spatele diverselor proiecte solo (Candie Hank, E de Cologne) sau de grup (Puppetmastaz, EC8OR, Dhirty 6Cru).

“Middle-east house”. Asocierea pare contradictorie. Mixurile si productiile proprii ale francezilor Guido Minisky si Hervé Carvalho te fac sa crezi ca Chicago e de fapt un oras din Emirate, ca in tarile arabe ar fi existat o puternica scena house/techno in anii ‘80. Acid Arab reinventeaza istoria amestacand techno, house si disco cu riff-uri de rebarb si canturi beduine. E ca si cum Omar Souleyman ar fi inceput ca dj in Tunis acum treizeci de ani si nu ar fi cunoscut-o niciodata pe Bjork. Departe de vreo revolutie ecumenica, cei doi artisti francezi au lansat recent seria Acid Arab Collections, pe deja veteranul label parizian Versatile Records.

Parizianul Jeremy Guindo (22 de ani) a aparut cumva din senin anul trecut. Sub indrumarea celor de la Modeselektor, a scos primul sau album in toamna lui 2012, la 50 Weapons. Pe langa asta, o multime de EP-uri, orbitand in jurul label-ului Sound Pelegrino. Numele lui Bambounou apare tot mai des alaturi de French Fries si Cosmin TRG. Ghetto-house si 90’s techno, cu un bassline foarte personal.

Mai multe detalii: http://www.feeder.ro/

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 2460 zile, 30 Aug. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .