poze celan premiera extraordinara pe scena operei nationale

CELAN - premiera extraordinara pe scena Operei Nationale

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 28 Noiembrie 2010
B-dul Mihail Kogalniceanu, nr.70-72

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Duminica, 28 noiembrie, va avea loc la Opera Nationala Bucuresti premiera operei Celan - creatie a compozitorului german Peter Ruzicka - considerata una dintre lucrarile lirice de valoare ale muzicii contemporane. Evenimentul se va desfasura in prezenta compozitorului, invitat special la Bucuresti cu aceasta ocazie.

Reprezentata deja cu succes la Dresda premiera absoluta in martie 2001 - Mainz, Darmstadt, Kln si Bremen, opera reprezinta un omagiu adus unuia dintre cei mai importanti poeti moderni de limba germana, Paul Celan (pseudonimul lui Paul Antschel), evreu originar din Romania.

Celan, o coproductie realizata in colaborare cu Teatrul liric din Bremen (Germania), se va bucura de patru reprezentatii pe scena Operei Nationale Bucuresti: premiera din 28 noiembrie, urmata de spectacolele din datele de: 4 decembrie, 18 decembrie si 29 ianuarie 2011.

Libretul a fost scris de Peter Mussbach, iar traducerea acestuia in limba romana a fost asigurata de Sorin Georgescu. Lucrarea este impartita in sapte capitole, fiind denumita de catre compozitorul Peter Ruzicka ca teatru muzical in sapte schise. In fiecare dintre aceste schite spectatorii il vor intalni pe Paul Celan in momente-cheie ale vietii sale, la trei varste diferite: copilul, tanarul poet (in jur de 30 de ani) si Celan matur, la aproape 50 de ani, cu putin timp inainte de a-si pune capat zilelor, aruncandu-se in Sena de pe Podul Mirabeau.

O echipa numeroasa a lucrat pentru pregatirea acestui spectacol pe scena Operei Nationale Bucuresti. Conducerea muzicala apartine dirijorului Vlad Conta, regia este semnata de Vera Nemirova, iar asistenti de regie sunt Patric Seibert si Irina Macovei. Decorurile au fost realizate de Stefan Heyne, costumele sunt creatia lui Klaus Noack, iar regia de lumini este asigurat de Cornel Vladu. Corul Operei Nationale Bucuresti este condus de maestrul Stelian Olariu. De pregatirea muzicala a premierei s-au ocupat Liana Mares, Mihaela Valcea si Sabin Orbulescu.

Din distributia spectacolului fac parte artistii Stefan Ignat, Ionut Pascu, Tina Munteanu, Madeleine Pascu, Dorina Chesei, Horia Sandu, Stefan Schuller, Mihai Lazar, Valentin Racoveanu, Florin Simionca, Vicentiu Taranu, Andrei Finti, Gabriela Dragusin, Adriana Alexandru, Carmen Lopazan, Ioana Mitu si Cristina Eremia.

Mai multe detalii: http://www.comunicatemedia.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 582
Cuvinte cheie: Bucuresti
george

Adaugat in urma cu 4901 zile, 24 Nov. 2010

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .