poze concert alifantis fragileband

Concert Alifantis & FragileBand

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 6 Decembrie 2023 19:00
Teatrul Național București, Sala Ion Caramitru

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Poveste de iarnă - concert de Moș Niculae Alifantis

Pe vremea copilăriei mele toate poveștile începeau cu a fost odată… Și pentru că ce va urma va fi o poveste, vă voi spune:

A fost odată, demult de tot, un tânăr ce-abia pășea în ale vieții.

Și a tot pășit până ce drumul l-a adus în marea cetate a Bucureștiului unde a descoperit și s-a descoperit. Și-a ieșit ce a ieșit. De-atunci, cincizeci de ierni nins-au peste mine, de când am pășit pentru prima oară pe scenă. Acum când realizez cât timp a trecut nici nu știu dacă să fiu vesel sau posac, mândru sau modest, entuziast ori melancolic. Nu am nostalgii și nici regrete. Mă simt împlinit și-atât.

Mă gândesc cu bucurie că din cele cincizeci de ierni, ultimele zece s-au scurs alături de acești oameni nemaipomeniți ce-mi sunt astăzi alături, în această deosebit de frumoasă, poveste de iarnă. Frumoasă și fragilă asemeni unui vechi porțelan. Mulțumesc, Răzvan, Mihai, Lyuben, Adrian. Vă sunt recunoscător pentru tot ce mi-ați dăruit și mi-ați îngăduit de-a întreprinde alături de domniile voastre.

De ce Poveste de iarnă? Pentru că iarna aceasta vă aduc acest cadou, FragileBand. Ceva ce va părea venit din cu totul altă dimensiune. De acolo de unde se nasc frumoasele povești.


Cu adevărată bunătate, cu praf magic de altruism, cu mireasma magică a bradului, cu frumusețea ochilor de copil privindu-l împodobit. Și, desigur, cu tristețea pentru acele suflete fragile, ce nu au parte de toate acestea.

50 de ani sau 10 ani nu sunt nici mulți, dar nici puțini. Mulțumesc, bunului Dumnezeu pentru toți acești ani, Sorții că mi-a surâs permițându-mi să fac ce mi-a plăcut și Vouă că mi-ați fost alături. În sală, pe scenă și în suflet.

Fragile, ca și construcție artistică, a fost gândit ca un proiect multicultural, un spectacol plăpând, gingaș. Am pus laolaltă instrumentele vii, acustice, vibrând cu emoție, aidoma fibrelor pline de viață din care au fost zămislite, cu poezia ce erupe delicat sau cu vigoare în sentimente, iubiri, trăiri, patimi, întâlniri, despărțiri, aidoma existenței noastre.

Ce-a ieșit din această alambicată alchimie? O muzică în varii ritmuri și graiuri, o călătorie de la fadou la rock, pe șoapte de poezie românească, spaniolă, portugheză, greacă, aromână, un simbolic elixir al vieții, care, sper din tot sufletul, să vă bucure!

Pret bilet: 75-150

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 328
moni d

Adaugat in urma cu 155 zile, 29 Sep. 2023

Adaugat de Moni D.

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 989

Alte Evenimente din Bucuresti
piaf the show nathalie lermitte

PIAF THE SHOW - NATHALIE LERMITTE

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Martie 2024
concert morricone story bucure ti

Concert „MORRICONE Story” București

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Martie 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ara malikian

Concert ARA MALIKIAN

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .