poze concert marili machado si nuevo tango quintet la sala arcub

Concert Marili Machado si Nuevo Tango Quintet la Sala Arcub

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 20 Octombrie 2013 20:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Instituto Cervantes din Bucuresti in parteneriat cu ArCuB organizeaza spectacolul Marili Machado featuring Nuevo Tango Quintet.

Marili Machado este o stralucitoare voce a Buenos Aires-ului, continuatoare energica a drumului deschis de Mercedes Sosa, direct influentata de aceasta in arta sa interpretativa, o voce in vibratia careia rasuna ubicuu tango. Desi nu se rezuma doar la muzica de factura argentiniana, Marili Machado iubeste si canta deopotriva variate stiluri de muzica latino-americana, acompaniindu-se gratios cu chitara, nu rareori realizand in recitalurile sale fascinante calatorii muzicale prin America de Sud si America Centrala. Cantareata si actrita nascuta la Buenos Aires, a studiat canto la renumitul Teatru Colon din capitala Argentinei, si-a inceput cariera in anii 90 interpretand atat tango cat si folclor argentinian, a participat, in calitatea de componenta si de solista la numeroase turnee in afara Argentinei (cu “Forever Tango” in SUA – 1996, cu orchestre de tango conduse de Orlando Tripodi si Olsvaldo Montes in Japonia, Korea, Franta, Austria, Germania etc.), iar in 2007 a participat la Festivalul Musiques du Monde (Spania). A imprimat cinci discuri impreuna cu Los Laikas si cu Orlando Tripodi la RCA Discos. A facut parte din distributia spectacolelor “Che, el musical argentino”, regia Daniel Suarez Marzal, 2009 la teatrul Fundatiei Konex, iar in 2010 - “El conventillo de la paloma” regia Santiago Doria la Teatro Nacional Cervantes si 2011 in “La novicia rebelde” la Teatrul de Opera din Buenos Aires, regia Jonathan Butterel. De mai bine de opt ani, solista vine in fiecare toamna in Germania unde sustine recitaluri si concerte.

Nuevo Tango Quintet din Timisoara (Alin Stoianovici – acordeon cromatic, Lucian Petrila - vioara, Roxana Yvonne-Cosereanu - pian, Ion Dorobantu - chitara, Johnny Bota - contrabas) este una din acele fericite intalniri intre muzicieni prin care tango-ul reinvie in atmosfera cotidianului atat de incarcata de sunet a sec XXI. Cinci muzicieni cu structuri si temperamente pe cat de diferite pe atat de fascinante, la un rendez-vous cu muzica marelui compozitor Astor Piazzolla si cu tango-ul argentinian. Cu experiente si studii muzicale complexe, membrii Nuevo Tabgo Quintet au ajuns la concluzia ca aceasta muzica ii reprezinta in mare masura, incercand sa continue si sa adanceasca relatia stabilita in spatiul interbelic romanesc cu tango-ul european. Genul Nuevo Tango nu se rezuma si caracterizeaza doar muzica lui Piazzolla, ci este un creuzet stilistic imens in care coexista atat muzica clasica cat si improvizatia de factura jazz sau folclorica, nu de putine ori cu rezonante de rock sau romanta.
Evenimentul beneficiaza de sustinerea Ambasadei Argentinei in Romania.

Cat costa?
Bilete : 35,00 lei, 26,50 leo, 15.90 lei

Mai multe detalii: http://www.orasulm.eu/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3839 zile, 15 Oct. 2013

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .