poze orchestra romana de tineret urca din nou pe scena atheneului

Orchestra Română de Tineret urcă din nou pe scena Atheneului

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 18 August 2010 19:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Concertele de vara de la Atheneul Roman continua cu primul concert simfonic din cadrul Seratelor Muzicale in Bucuresti. Miercuri, 18 august, la orele 19.00, pe scena Atheneului Roman si ii va avea ca protagonisti pe cei mai buni tineri muzicieni ai ţării - Orchestra Romana de Tineret – reuniti sub bagheta magica a dirijorului Cristian Mandeal, cu un program de exceptionala frumusete: Preludiu şi moartea Isoldei de R. Wagner; Poemul simfonic Don Juan de R. Strauss şi Simfonia nr. 4 de P. I. Ceaikovski.

Asa cum ne-a surprins si incantat in aparitiile sale anterioare, in concertele Music Flavours sau in Gala EUROVISION YOUNG MUSICIANS - 2010, Orchestra Romana de Tineret isi consolideaza statutul de ansamblu simfonic de elita, evoluand catre un repertoriu din ce in ce mai dificil, cucerind prin tehnica, expresivitate, sincronizare si, nu in ultimul rand, prin aspectul general fermecator.

Orchestra Romana de Tineret a luat fiinţă la Sinaia, în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu. Membrii săi au vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani, fiind selectaţi dintre cei mai talentaţi instrumentişti din generaţia lor. O munca grea, incununata, insa, de un stralucitor succes. Ii vom putea vedea si asculta si in viitoarele proiecte pentru 2010 si 2011 ale Asociatiei Culturale Lanto Arte dar si in urmatoarea editie a Festivalului International „George Enescu”.

Cele 21 de concerte de muzică clasică - adunate sub numele Serate Muzicale în Bucureşti - au început pe 14 iulie. Manifestarea, o ofertă de suflet făcută iubitorilor de muzică de cea mai bună calitate, dar şi celor care vor să-şi lărgească zestrea de cunoştinţe, se va încheia pe 30 noiembrie. În fiecare miercuri a săptămânii, mari nume de interpreţi români şi străini, dirijori de prestigiu, orchestre camerale şi simfonice, vor menţine aprinse luminile scenei Atheneului Roman.

Repertoriul este compus din cele mai frumoase şi atractive piese de muzică clasică, fiind adresat deopotrivă cunoscătorilor cât şi celor mai puţin acomodaţi cu acest gen, cărora organizatorii le garantează că, odată intraţi în sala de concert, vor descoperi dorinţa de a primi muzica clasică, pentru totdeauna, în viaţa lor.

Organizatorul acestui proiect este Asociatia Culturală Lanto Arte, aceeaşi echipă care realizează şi concertele Music Flavours. Coorganizatori ai acestui mare proiect sunt TVR Cultural şi Flarmonica “George Enescu”, sub patronajul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Parteneri media: Radio România Muzical şi Radio Romania Cultural.

Biletele se găsesc la casieria Atheneului Român, din strada
Franklin nr. 1, in librariile Humanitas şi reteaua Eventim.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 779
Cuvinte cheie: Bucuresti
popadriana

Adaugat in urma cu 5000 zile, 17 Aug. 2010

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .