poze strauss festival orchestra vienna la sala palatului

Strauss Festival Orchestra Vienna la Sala Palatului

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 20 Decembrie 2014 - Duminică 21 Decembrie 2014
Ion Campineanu Nr.28

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Seara de concert la Sala Palatului din capitala

Traieste un Craciun de poveste! Strauss Festival Orchestra Vienna cu participarea extraordinara
a sopranei Leontina Vaduva si a tenorului Robert Nagy, 20 si 21 decembrie, Sala Palatului, ora 19.30

Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al saselea an consecutiv in Romania, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Maiestria desavarsita a artistilor Orchestrei, al carei nume este sinonim, pe plan international, cu interpretarea autentica a muzicii vieneze, dar si interesul deosebit manifestat de public au facut ca toate spectacolele sustinute in Romania sa fie, an de an, sold out.


Strauss Festival Orchestra Vienna detine de 36 de ani suprematia intre ansamblurile vieneze de acelasi gen. Fondata de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului in randurile ei cei mai de seama muzicieni. Recunoscuti pe plan internattional pentru virtuozitatea si maiestria lor, castigand deopotriva admiratia publicului si a criticilor, artistii sunt considerati ambasadorii Vienei, capitala mondiala a muzicii clasice.


Spectacolul „Vienna Classic Christmas” sutinut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Craciun care pregateste auditoriul pentru sarbatorile de iarna intr-o maniera autentic vieneza. Programul Orchestrei se desfasoara, ca si la Concertul de Anul Nou de la Viena, in jurul celebrelor valsuri si polci ale dinastiei Strauss, dar si ale altor compozitori vienezi. Pe 1 ianuarie, ca in fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra si in turneul din Romania. Nascut in Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai muzicii vieneze. Violonist in ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat si condus Orchestra de camera „Musica Viva Wien” si a fost leader-ul viorilor intai in Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, in 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra". De peste 20 de ani maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurandu-se de un succes colosal pe scene de pe intregul mapamond. Optimismul, dedicatia, sensibilitatea si umorul sunt caracteristicile stilului sau incomparabil de a face muzica, bazat pe prospetime, entuziasm sincer si experienta indelungata. Willy Büchler continua traditia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana.


Stralucirea Orchestrei vieneze va fi completata in acest an de doua prezente interpretative remarcabile: soprana Leontina Vaduva si tenorul Robert Nagy. Cunoscuta publicului meloman international ca o solista de exceptie, soprana Leontina Vaduva a dat viata marilor eroine ale operei. Artista de origine romana, fiica iubitei interprete de muzica populara Maria Ciobanu, a debutat pe scena Operei din Toulouse in 1987, iar ascensiunea sa a fost meteorica, aclamata fiind la Royal Opera House, Covent Garden, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera New York, Opera din Paris etc. A primit numeroase distinctii si premii de valoare, este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, distinctie acordata de statul francez, iar statul roman i-a acordat distinctia de Mare Ofiter al Ordinului Muzicii si Culturii. Tenorul Robert Nagy este pentru al doilea an consecutiv invitat in spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Exceptionala interpretare din concertele de anul trecut a ridicat in picioare publicul din toata tara. Vocea tenorului Robert Nagy a facut senzatie in toata Europa si sute de mii de spectatori au fost fascinati de rolurile pe care artistul le-a interpretat. Este laureat cu Marele Premiu la prima editie a Concursului International de Canto “Traian Grozavescu” si este decorat pentru merite deosebite de Presedintia Romaniei cu Ordinul “Meritul Cultural” in grad de Cavaler.


Strauss Festival Orchestra va raspandi stralucirea si fastul Vienei peste toata tara, intr-un amplu turneu national, care va incepe pe 11 decembrie in Timisoara si se va incheia cu doua concerte extraordinare, pe 20 si 21 decembrie, in Bucuresti, la Sala Palatului.


Traieste un Craciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna, maestrul Willy Büchler, soprana Leontina Vaduva si tenorul Robert Nagy. Sambata, 20 decembrie si duminica, 21 decembrie, ora 19.30, la Sala Palatului.

Mai multe detalii: http://www.bestmusic.ro/

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3554 zile, 05 Iul. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .