poze a night at the spanish opera

A night at the Spanish opera

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 26 Martie 2016 21:00
UNTEATRU, str. Sfintii Apostoli 44

Categorii: Muzica si Concerte

Sambata, 26 martie 2016, ora 21.00, UNTEATRU gazduieste in premiera o seara de opera in concert. Afisul anunta un titlu graitor: “A night at the Spanish opera”, avand-o ca protagonista pe remarcabila soprana Rodica Vica, acompaniata cu rafinament de “mica orchestra” strunita de chitaristul Maxim Belciug.

Programul, de extractie exclusiv spaniola, imagineaza un dialog muzical sclipitor intre Jose Marin, un personaj baroc, cantaret al capelei regale de la curtea lui Felipe al IV-lea, si Federico Garcia Lorca, poetul metafora al generatiei ’27. Primul aduce cu el o viata tumultoasa, cu jafuri, amoruri, omoruri, ani de temnita si surghiun, traita insa cu cantecul pe buze si sfarsita, la adanci batraneti, in respectul si aprecierea semenilor. Celalalt, cunoscut ca republican, homosexual, stangist si, in general, cam slobod la gura, isi aduce inima tanara si ultrasensibila, culeasa, dupa o executie precipitata, de sub un maslin, dintr-o groapa comuna pierduta undeva prin Granada. Intalnirea naste povesti. Sub o frunza de verbina, un tamplar ciopleste-n lemn un leagan pentru puiul sau. Pe-o ulicioara, au omorat o porumbita. La camp, fetele, oachese, culeg mere, iar flacaii se infierbanta de gloria coridei. Orasul danseaza, iar dragostea canta. Un spectacol de o tulburatoare virtuozitate vocal-instrumentala, care ii ofera sopranei Rodica Vica prilejul sa-si desfasoare, insotita cu maiestrie de subtila chitara a lui Maxim Belciug, intregul registru lirico-dramatic, cu toata stralucirea sa. Ce dulce suna! Chiar daca-s numai contradictii. Tonul e uman, iar in urma lor ramane, plutind, un vers: “Daca speranta se stinge şi-ncepe babilonia, ce faclie va lumina caile pe pamant?”

Soprana Rodica Vica este una dintre cele mai fermecatoare voci care se inalta acum pe scena europeana. Traieste la Viena si are o stralucita cariera concertistica, fiind solista invitata a multor opere si filarmonici atat din Romania cat si din strainatate. A debutat pe scena Operei bucurestene in anul 2010, la varsta de 24 de ani, colaborand apoi permanent cu aceasta institutie. A interpretat roluri principale in opere precum Flautul fermecat (Regina Noptii) de W. A. Mozart, Rita de G. Donizetti, Alcina de G. Fr. Haendel, La Cenerentola de G. Rossini, L’elisir d’amore de G. Donizetti, Le Cantatrici Villane de V. Fioravanti etc. In vara anului 2014, Rodica Vica a debutat international in rolul Donna Anna din opera Don Giovanni de W. A Mozart, la Viena, in cadrul festivalului Klassik Festival Schloss Kirchstetten, iar in toamna aceluiasi an a deschis Festivalul international de muzica baroca din Varazdin, Croatia, alaturi de una dintre cele mai bine clasate orchestre de muzica baroca, Accademia Bizantina, sub conducerea dirijorului Ottavio Dantone. In 2015, a debutat la Teatrul La Fenice din Venetia, cu recitalul “Canto barocco: viaggio musicale dal madrigale al melodramma“ sustinut in cadrul fesivalului “Lo spirito della musica di Venezia”. In anul 2016, soprana are programate numeroase concerte cu programe inedite si in prima auditie, alaturi de orchestre de renume din Austria, Italia, Germania, Romania si Croatia.

Asadar sambata, 26 martie 2016, soprana Rodica Vica ne face bucuria de a veni pe scena UNTEATRU din str. Sfintii Apostoli 44 din Bucuresti, pentru o seara de opera. Pentru peisajul teatrului independent - o premiera, pentru publicul bucurestean - o ocazie rara. A nu se rata!

Informatii si rezervari: 0721268516, rezervari@unteatru.ro sau www.unteatru.ro.
http://unteatru.ro/event/a-night-at-the-spanish-opera/

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1658134484447364/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 425

Adaugat in urma cu 1428 zile, 24 Mar. 2016

Adaugat de kitarodia

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 55

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 23 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 9 Feb 2020 - 23 Feb 2020
  • Ai ceva de zis?

    .