poze anouar brahem quartet souvenance la sala radio

Anouar Brahem Quartet-Souvenance la sala Radio

Bucuresti , Bucuresti. Joi 12 Mai 2016 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

Jazz Night Out prezintă Anouar Brahem Quartet-Souvenance.



Primul concert anunţat din seria Jazz Night Out 2016 este Anouar Brahem Quartet, un grup foarte iubit şi aşteptat în România.

Pe unii oameni muzica îi transformă. Pe alții, îi ajută să fie ceea ce sunt cu adevărat. Anouar Brahem compune şi cântă pentru cea de-a doua categorie. O muzică personală, în care te recunoşti chiar dacă piesa nu este despre tine. O muzică ce te duce în peisaje pe care nu le-ai văzut niciodată, dar pe care le simți aproape de sufletul tău.

Unul dintre cei mai proeminenți artişti ai prestigioasei ECM Records se întoarce în România cu un nou album, “Souvenance”.
Maestru al unei acustici unice, numit de critici “clasic subversiv”, Anouar Brahem e întotdeauna contemporan, în ciuda faptului că performează la un instrument tradiţional vechi de secole: oud-ul. Artistul este capabil să improvizeze şi să creeze o muzică nouă, care reuşeşte, totuși, să rămână ancestrală.
Nostalgic şi contemplativ, fiecare trip al lui Anouar Brahem e riguros şi precis definit, fără să-şi piardă însă niciun moment din sensibilitate şi spirit. S-au lăsat purtați de muzica lui mari artişti precum John Surman, Dave Holland sau Jan Garbarek, alături de care Brahem s-a aflat pe scenă sau în studiourile de înregistrări.

Născut în Tunisia în 1957, Anouar Brahem studiază oud-ul încă de la vârsta de 10 ani la Conservatorul Naţional din Tunis, mai târziu devenind ucenicul maestrului Ali Sriti. Brahem este cel care scoate oud-ul din spatele orchestrei, acolo unde era folosit în mod tradițional doar pentru acompaniament, şi îl aduce pe marile scene, transformându-l într-un instrument emblematic pentru întreaga muzică arabă.

De-a lungul carierei sale, Anouar Brahem a înregistrat 9 albume, toate fiind primite cu entuziasm de către public şi critica muzicală:
Conte de L'Incroyable Amour (1991), Madar(1994), Khomsa (1995), Thimar (1998), Astrakan Café (2000), Le Pas Du Chat Noir (2001), Le Voyage De Sahar (2006), The Astounding Eyes Of Rita (2009), Souvenance (2014).

Noul proiect, “Souvenance”, este un dublu-album editat la Casa de Discuri ECM, şi un nou pas în căutarea unei punţi spirituale între culturi. Deşi instrumentistul nu face o conexiune directă între evenimentele din Tunisia natală şi noile piese, recunoaşte că frica, bucuria şi speranţa simţite de concetăţenii săi în 2011 l-au afectat profund, inclusiv muzical.

Anouar Brahem va prezenta acest material alături de Franҫois Couturier (pian), Klaus Gesing (clarinet) şi Björn Meyer (bas).

Pianistul Franҫois Couturier (n. 1950-Franta) este câştigător al premiului Django Reinhardt în 1980, printre mulţi artişti cu care a cântat numărându-se şi John McLaughlin sau Anja Lechner.

Klaus Gesing (n.1968-Germania) este instrumentist, scriitor şi profesor, având în palmares premii precum Best Soloist la Jugend Jazzt în Germania (1988), Best Soloist la Middelzee Jazz Festival (1994), Van Merlen Jazz Prize (1995), Best Soloist la Vienne Internaţional Jazz Competition (1996), dar şi colaborări cu apreciata vocalistă Norma Winstone.

Björn Meyer (n. 1965-Suedia) şi-a început cariera în 1984, fiind puternic influenţat de ritmurile afro-cubaneze. Între 1994-1996 a concertat alături de cunoscuta actriţă Milla Jovovitch în turneul de promovare al albumului acesteia, The Divine Comedy. Basistul a mai cântat în grupul elveţian Nik Bärstsch’s Ronin.

Un eveniment susținut de Sensiblu.

Program
Concertul Anouar Brahem Quartet -Souvenance are loc pe 12 mai, ora 20’00 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 115, 145, 175 de lei în funcție de categorie, și pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1223
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 3013 zile, 28 Dec. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .