poze apus acustic 07 taraful lui caliu din clejani

Apus Acustic 07 / Taraful lui Caliu din Clejani

Bucuresti , Bucuresti. Luni 22 August 2016 20:00 - Luni 22 August 2016
Bd. Mircea Eliade, Nr. 16

Categorii: Muzica si Concerte

Apus Acustic 07 / Taraful lui Caliu din Clejani

Grădina Floreasca
prezintă

Apus Acustic 07 / Taraful lui Caliu din Clejani
22 august 2016, ora 20.00
Grădina Floreasca (Bd. Mircea Eliade nr.16)

Grădina Floreasca, o oază de verdeață localizată în inima orașului, dar atât de departe de grijile cotidiene, prezintă o seară de excepție alături de taraful lui Caliu din Clejani.
Lăutarii din Clejani sunt probabil printre cei mai inspiraţi şi înflăcăraţi lăutari din România, stilul muzical exuberant al regiunii sudului lor natal i-a stimulat cu siguranţă în această privinţă. Taraful lui Caliu din Clejani aduce împreună legende ale muzicii lăutărești, membri ai binecunoscutului Taraf de Haidouks: Gheorghe „Caliu” Anghel, Constantin „Dinu” Sandu, Sile de la Clejani, Ninel Băsaru.
Constantin „Dinu” Sandu este luminos, ager, sensibil, elegant şi plin de umor. Vocea lui este gingaş învăluită de vârstă şi nicotină, iar inflexiunile sale minunate îşi lasă amprenta pe ultimele magnifice balade ce mai pot fi auzite astăzi la Clejani. Costică Dinu este cel mai bătrân lăutar din Clejani, la cei 82 de ani duce cu bucurie mai departe moștenirile muzicii țărănești.
Sile de la Clejani. Improvizaţiile sale instrumentale de bas sunt uluitoare. El este întruchiparea stilului muzical ultim, mai decis urban, în comuna Clejani – fascinaţia pentru muzica lăutărească de Bucureşti vine în sat odată cu el.
Ninel Băsaru este un ţambalist genial. Stilul său, cu predilecţie rural, diferă de cel al majorităţii ţambaliştilor din Muntenia de astăzi.
Gheorghe „Caliu” Anghel, cel mai vechi membru Taraf de Haidouks, este subţire şi arătos ca un prinţ indian. Un improvizator inspirat, el stăpâneşte perfect stilul şi repertoriul „clasic” al satului, dar preferă incontestabil muzicile moderne, urbane-lăutăreşti.
Eveniment susținut de PRTIST.

Grădina Floreasca propune o nouă serie de evenimente muzicale pentru acest sezon. “Apus Acustic” va găzdui artiști din mai multe genuri muzicale, de la bossa nova, blues, până la folk și chiar îmbinarea armonioasă dintre acestea. Pasionații de muzică live se vor răsfăța cu o cină delicioasă alături de prieteni într-un cadru sonor fabulous în serile răcoroase de vară.
----------------------------------------
Rezervări – 0755 085 967
Apus Acustic 07
----------------------------------------
Parteneri media:
ACTUALITATI.RO, ANYPLACE.RO, B24FUN.RO, BEST-EVENT.RO, FEEDER, GABRIELASIMION.RO, GRATUITOR.RO, HYPERFLASH.RO, INSTILULMEU.RO, M.O.V (MISCAREA OAMENILOR VISATORI), MIHAELA GURAU.COM, MUSICNIGHTS.RO, ORASULM.EU, REVISTA ATELIERUL, REVISTA IQOOL, ROEVENTS.RO, SAPTESERI.RO, facebook.com/SocialAgendaBucharest, STUDENTDINPROVINCIE.RO, SUBURBAN MAGAZINE, URBAN.RO, UZR.RO, VINSIEU.RO, ZIARUL RING, ZILE SI NOPTI

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/162259254205869/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 476
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

gradina floreasca

Adaugat in urma cu 1383 zile, 20 Aug. 2016

Adaugat de gradina_floreasca

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 16

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .