poze artist in residence la classe operaia va in paradiso

Artist in Residence | La classe operaia va in Paradiso

Bucuresti , Bucuresti. Joi 12 Aprilie 2018 20:00
Str Lipscani 84 - 90, ARCUB

Categorii: Muzica si Concerte

Proiectul La classe operaia va in Paradiso (Clasa muncitoare merge în paradis) împrumută titlul de la o celebră peliculă din vremurile de aur ale neo-realismului italian.

Muzica programului creionează satirico-melancolic drumul către eșec al utopiei comuniste, văzut din perspectiva propriilor mele experiențe în așa numitul Ostblock și modul idealist în care Occidentul se raporta la aceleași realități. Piese originale precum (Here’s the Labor Day again), (Înainte, că înainte era mai bine!), sau se vor combina cu părți de improvizație liberă, de instant composing sau cu unele citate muzicale evocatoare.

Cred în actualitatea acestui proiect mai ales acum, când tot mai mulți tineri care nu au traversat experiența anilor totalitarismului intră sub influența unei modalități distorsionate de prezentare a trecutului și proiectează traiecte iluzorii de viitor”. Mircea Tiberian

Claudio Puntin, clarinetist originar din Elveția, e un muzician complex, compozitor de muzică simfonică, creator de muzici electronice, membru în ansambluri de muzică veche, dar mai ales improvizator de mare clasă, acoperind o paletă stilistică de la be-pop la avangardă. Compune și produce pentru grupuri alternative, orchestre simfonice, coruri, muzică pentru film și piese pentru radio și teatru. A predat 15 ani la Musikhochschule în Köln și la Universitatea de Arte din Berlin. Considerat unul dintre cei mai creativi clarinetiști, Claudio Puntin a lucrat cu artiști precum Steve Reich, Skuli Sverrisson, Ricardo Villalobos, Samuel Rohrer. Cel mai important profesor al său a fost maestrul Sergiu Celibidache. A fost distins cu titluri precum „Golden Amadeus for Creative Music” și „WDR-Jazzprize”

Mircea Tiberian este compozitor și pianist de jazz cu o vastă activitate concertistică ce se întinde pe mai mult de patru decenii și include peste 20 de albume discografice apărute sub nume propriu, cele mai recente fiind Dinner for One, Pale Dot, Raphael și Both Sizes of the River. Experiența artistului se întinde și în aria pedagogiei, fiind actualmente profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București, fondatorul și coordonatorul secției de Jazz / Pop Music, primul și cel mai important department de jazz și pop la nivel academic din România. Tiberian este activ și în domeniul literar, muzicologic și al interferențelor artistice, fiind autorul a numeroase articole, cărți, antologii, dar și al câtorva spectacole de muzică ce includ poezie, teatru sau film.

În anii săi de formare, contrabasistul american Chris Dahlgren a traversat toate genurile muzicale contemporane, începând cu muzica rock, apoi cântând jazz mainstream în cluburile din orasul adolescenţei sale, Cincinnati. La Wesleyan University studiază compoziţia cu personalităţi ale muzicii contemporane precum La Monte Young sau Anthony Braxton, cu care Dahlgren colaborează pentru mai multe proiecte materializate în albume discografice. După o perioadă de activitate la New York, devine profesor de compoziţie şi ansamblu la Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin. Muzicianul este cunoscut publicului român pentru aparițiile scenice alături de Maria Răducanu și pentru titlurile discografice lansate împreună cu Maurice de Martin și Mircea Tiberian.

Alfred Vogel este un personaj interesant al scenei jazzistice europene, împletind activitatea de muzician cu cea de producător și de manager. Pe lângă zecile de discuri realizate la casa proprie de discuri și organizarea de festivaluri și concerte, Alfred Vogel posedă, ca baterist, o inventivitate și o expresivitate ce aduce aminte de marii percuționiști ai avangardei anilor ’60 din America, de la Rashid Ali la Ronald Shannon Jackson. Minuțios și eclectic, Alfred Vogel a cântat de la vârsta de nouă ani în grupuri de pop, rock și jazz ca toboșar și percuționist. De mai bine de 15 ani produce proiecte inedite cu muzicieni internaționali, precum seria de cinci CD-uri „Vogelperspektive” sau seria de concerte de vară în Bezau „Wälderbähnle Remise”.

Mai multe detalii: https://arcub.ro/eveniment/artist-residence-classa-operaia-va-paradiso/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 716

Eveniment postat de organizator

arcub

Adaugat in urma cu 2289 zile, 20 Mar. 2018

Adaugat de ARCUB

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 250

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .