poze atelierul sunetlui 3 la institutul francez

Atelierul Sunetlui #3 la Institutul Francez

Bucuresti , Bucuresti. Luni 14 Decembrie 2009 20:00
Institutul Cultural Francez

Categorii: Muzica si Concerte

Atelierul sunetului aduce in premiera in Bucuresti un documentar dedicat pionierului muzicii electronice Jean-Jacques PERREY. Documentarul va fi urmat de un live Minus (Daniel Stanciu) creat special pentru atelier.

1. Preludiu la somn - JJ Perrey si muzica electronica/ Prelude au someil - JJ Perrey et la musique électronique
Documentar, 52'
2. Minus LIVE

Filmul "Prelude au someil" realizat de Gilles WEINZAEPPLEN in 2008 are acelasi titlu ca primul album al lui Perrey si contine cateva aparitii-surpriza.

Jean-Jacques PERREY este primul muzician care a crezut in potentialul "pop" al muzicii electronice, la inceputul anilor 50. Pe vremea cand mediul era rezervat exclusiv avangardelor. Cu aliati precum Jean Cocteau, Edith Piaf sau Charles Trenet in Franta, Gershon Kingsley sau Angelo Badalamenti in Statele Unite, JJ Perrey a lucrat la dezvoltarea unei noi ere sonore care raspundea ambitiilor de "modernitate" a anilor 60.

Intr-o vreme in care muzica electronica era serioasa si rece si abia incepea sa se faca auzita, Perrey a strarnit o revolutie. A inceput sa popularizeze primele sintetizatoare in piese de "happy electronic pop music" care au devenit fie soundtrak-uri pentru desenele lui Walt Disney, fie gingle-uri pentru inceputurile publicitatii tv. Perrey este al doilea om care a detinut si folosit un sintetizator Moog, si cel mai infocat promotor al Ondiolinei, jucaria sa preferata. Timp de cincizeci de ani Perrey a produs o multitudine de albume de muzica electronica impunandu-si stilul personal cu « crazy tape loops » in piese care au creat dependenta si au fost samplate la infinit. Tema « Baroque Hoedown » a fost inclusa timp de 30 de ani in celebra parada a personajelor din Disnayland. Cea mai cunoscuta piesa a sa ramane E.V.A, remixata de Air si Fatboy Slim.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 336
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 3729 zile, 13 Dec. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
soft educational cursuri la distanta

Soft Educational, cursuri la distanta

Bucuresti, Bucuresti. 28 Feb 2020 - 5 Mar 2020
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 1 Mar 2020 - 1 Mar 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 28 Feb 2020 - 5 Mar 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 28 Feb 2020 - 5 Mar 2020
  • Ai ceva de zis?

    .