poze bernhoft the fashion bruises

Bernhoft & The Fashion Bruises

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Octombrie 2017 20:00
Fratelli, Glodeni, nr. 1-3

Categorii: Muzica si Concerte

Artistul norvegian Bernhoft vine în premieră în România alături de trupa sa, The Fashion Bruises, pe 20 octombrie la Fratelli Studios, într-un eveniment prezentat de Twin Arts.

Oriunde concertează, Bernhoft aduce cu sine nordicul ”midnight sun”, muzicianul nominalizat la Grammy reușind invariabil să electrizeze audiența cu energia solară a personalității sale.

Născut în Nittedal – Norvegia, Bernhoft este scandinavul fragil, cu voce de catifea ”neagră”. Contrastele dintre look-ul său excentric, silueta firavă și vocea foarte caldă și flexibilă, cu amețitoare trasee de ambitus și nebănuite accente de forță, fac din Bernhoft o apariție memorabilă.

Provenit dintr-o familie care l-a expus muzicii încă din copilărie, fiu al unui cântăreț de operă și al unei profesoare de muzică, Jarle Bernhoft învață să cânte la chitară și își alege ca profesie muzica.

Își începe cariera în anii 90, ca solist rock, cu trupele Explicit Lyrics și Span, alături de care se face cunoscut atât în Norvegia, cât și printre amatorii de funk-rock și angst-ridden rock din întreaga lume.

După 2005 și despărțirea de Span, Bernhoft dă carierei sale o direcție total diferită, abordând un stil retro-soul. Artistul se reinventează ca un classic soul man în albumul său de debut solo, album ce urcă până pe primul loc în clasamentele din Norvegia.

Lansează apoi un dublu album live 1:Man 2:Man Band (2010), semnat simplu Bernhoft. Norvegianul cunoaște însă faima internațională în 2011, când a
pare în emisiunea The Ellen Degeneres Show, unde își prezintă LP-ul Solidarity Breaks.

În 2014, norvegianul pleacă la New York pentru a-și lansa următorul album, Islander, din tracklist-ul căruia face parte și un duet cu un nume celebru al muzicii neo-soul, Jill Scott. Islander îl repropulsează pe Bernhoft în vârful topurilor norvegiene și îi aduce o nominalizare Grammy pentru Best R&B Album.

Urmează o serie de concerte și turnee în care Bernhoft apare, când însoțit de trupa sa The Fashion Bruises, sau echivalentul ei american Shudderbugs, când în impecabilele performanțe solo, cu care multi-instrumentistul, înconjurat de gadget-uri și loop machines, și-a obișnuit deja fanii. În primăvara 2016, artistul lansează EP-ul Stop/Shutup/Shout It Out, iar anul acesta Bernhoft aduce un nou tribut muzicii funk & soul cu albumul The Morning Comes.

Rock, soul, electro-pop sau R&B sunt destinațiile unde artistul s-a oprit de-a lungul timpului pentru a-și exprima creativitatea. Nici universul cinematografiei nu i-a rămas străin, muzicianul înregistrând liniile de bass și chitară pentru un film de excepție, cu un soundtrack pe măsură, ”Factotum”(2005), pelicula după nuvela cu același nume a lui Charles Bukowski, regizată de Brent Hamer.

Cariera solo a lui Bernhoft înseamnă, până în prezent, 5 albume de studio gândite în detaliu de către autor, legate tematic și 2 albume live de o calitate impecabilă.

În concertele sale, lui Bernhoft îi place să comunice foarte mult cu publicul, flirtează, glumește, dansează, se simte excelent pe scenă și reușește să transmită cu ușurință această stare.

În plus, show-urile sunt punctate de momente imprevizibile: nu se știe ce sunet urmează să se audă din instrumentele de pe scenă, sau din vocea cu nenumărate valențe a lui Bernhoft.

Program
Bernhoft & The Fashion Bruises vor canta pe 20 octombrie , ora 20’00 în clubul Fratelli Studios din București.
Accesul în club se va face începând cu ora 19’30.

Bilete
Biletele costă 95 de lei și se pot cumpăra din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe www.eventim.ro.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 555
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 1081 zile, 29 Iul. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
concert celine dion in 2021

Concert Celine Dion in 2021

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
rock metal nation fest 2

Rock Metal Nation Fest #2

Bucuresti, Bucuresti. 18 Sep 2020 - 19 Sep 2020
concert judas priest

Concert Judas Priest

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 21 Iulie 2020
metal show tib

Metal Show & TIB

Bucuresti, Bucuresti. 29 Sep 2020 - 2 Oct 2020
  • Ai ceva de zis?

    .